"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 18 de juliol del 2011

CATALUNYA VERSUS CALIFORNIA




Foto: Eanes de Kitty Sharkey 

A cada lloc es veuen les coses diferents, però a vegades el que és bo per uns no és per els altres. Mentre hi ha gent que hi veu avantatges a algunes coses, altres ho troben un destorb. Com bé diu el entomòleg  J.O. Wilson, ‘tu pots tenir raó  i jo també però tot dos podem estar parcialment equivocats’.
Doncs bé mentre a Oakland ( Califòrnia), en alguns veïnats suburbans de cases unifamiliars residencials, la gent comença a tenir-hi ‘urban farms’ (granges urbanes), estan transformant els seus jardins o patis del  darrera en petites granges on gallines i cabres nigerianes viuen feliçment,  són bones productores de llet i ous, són part de la família, fins i tot surten a fer el volt diríem pasturar. 
A Catalunya, fan apagar les campanes a la nit perquè molesten als turistes de ciutat. A pobles agricoles-ramaders les explotacions han de plegar perquè els pobles creixen buscant la natura i s’acosten a les granges, fins i tot arriben als tribunals per olors i sorolls.
Bé, que puc dir-vos, vosaltres mateixos qui té més raó els californians que posen de moda i accepten les granges urbanes o els catalans fent ciutat al camp i fent marxar les granges a altres llocs o aturant les campanes a la nit.
Ja ho diuen que ens falta un bull a tots plegats.  Potser senzillament, cal acceptar la diversitat i ser pacient en aquest segle XXI. Bé ja em direu ho deixo a les vostres mans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...