"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 23 de març del 2011

HORT i JARDÍ INFANTIL: TRES CONSELLS IMPORTANTS.


Els nens i nenes són per naturalesa molt curiosos i un hort-jardí és una manera de despertar inquietuds per el món de la natura. Poden aprendre a esperar que les llavors surtin, a ser intuïtius amb la observació diària de bestioles i herbes que apareixen de nou, entre altres.

Si estàs pensant en preparar un hort infantil per els teus fill/es , nets/es, o alumnes fins a 10 anys, tens que tenir en compte tres importants consells.

1er.  Cal un espai personal, tant siguin uns testos, un bancal elevat o un petit tros dins del hort o jardí. És important que sàpiguen quin és el seu espai per poder experimentar lliurement.
2on. El sòl ha de ser fi, suau i fàcil de treballar-hi. Un substrat orgànic ric en compost pot ser ideal.
3er. Triar cultius que els hi agradin, tenint en compte que els hi agrada començar partint de les llavors i veure tot el procés fins que collim les hortalisses o flors.

A partir d’aquí, tot el que sigui dissenyar l’hort, triar les plantes que cultivarem, preparar la rotació de conreus i tenir cura de les flors i plantes serà un joc per grans i petits.

2 comentaris:

  1. M'agrada sobre tot, que tinguin un espai personal i que puguin experimentar. Pren nota...

    ResponElimina
  2. Cal que l'espai sigui proporcional a l'edat, els més petits amb 5 plantes en tindran prou, el més grans poden tenir fins a 3 m2.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...