"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 17 de juliol del 2011

La central nuclear Ascó II pateix una aturada no programada

Altre accident a la central nuclear d'Ascó, aquest any porta més dies parada que funcionan. I ens diuen que l'energia nuclear es tan necesssaria?. Doncs no m'ho crec. Aturem les nuclears, altres paisos europeus ja estan en aquest camí i nosaltres com sempre buscant dreceres que no existeixen.

Font: www.avui.cat

La presència d'algues al canal de presa del riu ha causat una baixada de càrrega des del 100% al 55%

L'incident no ha suposat riscos per a les persones o el medi ambient.

Vista panoràmica de la central nuclear d'Ascó, amb el meandre d'Andisc en primer terme Foto: ACN.
La central nuclear Ascó II ha patit aquest dissabte a la nit una aturada no programada perquè ha registrat una variació de potència en parar-se diverses bombes d'aigua per l'entrada massiva d'algues al canal de presa del riu, si bé el succés no ha suposat riscos per a les persones o el medi ambient.
Així ho ha indicat en un comunicat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), al qual el titular de la planta nuclear ha comunicat l'incident, ocorregut a les 23:00 hores de dissabte.
L'entrada d'algues al canal de presa d'aigua ha fet parar alternativament diverses bombes d'aigua de circulació, cosa que ha provocat una variació de potència no programada superior al 20% de la potència tèrmica màxima autoritzada.
La baixada de càrrega ha estat des del 100% fins al 55% de la potència, però els sistemes de seguretat han actuat correctament i la planta està ja estabilitzada després de l'incident, classificat de nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos Nuclears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...