"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 24 de juliol del 2011

Bloomberg va "més enllà de carbó; activistes Step Up protestes contra les sorres bituminoses

Us deixo un article aparegut al diari digital The Nation del autor Marcar Hertsgaard, que escriu sobre medi ambient. Parla sobre la donació de 50 milions de dolars per part del alcalde de Nova York el Sr. Bloomberg per a l'associació dedicada al medi ambient 'Sierra Club' per la lluita contra el ús de carbó com a font d'energia per ser un dels combustibles, apart de les sorres bituminoses, que més emissions de CO2 provoca.
També ens parla de les accions que porten endavant Bill McKibben i Jin Jansen contra la canonada que ha de dur a EEUU des de Canada (Alberta) les sorres bituminoses. Es traducció automàtica del anglès. Aquí teniu l'enllaç original: http://www.thenation.com/article/162198/bloomberg-goes-beyond-coal/

En una de les donacions individuals fet encara a la lluita contra el canvi climàtic, alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha anunciat que donarà 50 milions de dòlars dels seus propis diners per ajudar a l'organització Sierra Club tancament de carbó dels Estats Units les centrals i reemplaçar-amb energia verda.

"Si hem de prendre seriosament la reducció de la nostra petjada de carboni als Estats Units, hem de prendre seriosament el carbó", va dir Bloomberg,
d'acord amb el seu discurs preparat. "El carbó és un risc autoinfligides la salut pública, contaminant l'aire que respirem, l'addició de mercuri per a l'aigua, i [és] la principal causa de l'alteració del clima."Com una onada de calor brutal va trencar centenars de registres de temperatura en els Estats Units, Bloomberg estava en la calor de 100 graus en el matí de dijous davant de la planta d'energia Genon a Alexandria, Virgínia. Acompanyat pel director executiu del Sierra Club, Michael Brune, Bloomberg va dir que espera que la seva contribució filantròpica de millorar la salut pública, tant a nivell de locals de reducció d'emissions dels contaminants mercuri, dioxines i altres que s'alliberen quan es crema el carbó i en el pla mundial , mitjançant la limitació de la severitat del canvi climàtic.

Regal de Bloomberg l'ajudarà a l'organització Sierra Club es basen en la major victòria contra el canvi climàtic va anotar fins a la data als Estats Units: la moratòria de facto sobre noves plantes de carbó dels últims anys per part d'activistes locals que treballen sota la bandera del club "Més enllà del Carbó" campanya . "Des que van començar a atacar carbó l'any 2003, s'han bloquejat 153 plantes de carbó previst que es construeixi", va dir Brune La Nació. "Des de gener de 2010, hem tancat 91 plantes ja existents.Tancament de les plantes existents 91 sol evitarà que 114 milions d'tones d'equivalent de diòxid de carboni a l'atmosfera, que és gairebé el mateix que prendre 20 milions d'automòbils de la carretera ".

Amb l'ajuda de Bloomberg, la campanya de carbó més enllà que ara espera "revocar la llicència social per a la crema de carbó en aquest país, igual que la llicència social per fumar cigarrets va ser revocada", va dir Brune. Encara que molts progressistes tenen crítiques de Bloomberg, de fet, assenyala Brune, al local del Sierra Club, el capítol no l'aprova quan es va postular per a un tercer mandat com a alcalde fa dos anys-Bloomberg converteix en un soci lògic per a tal esforç. Com a alcalde, que ha defensat iniciatives d'alt perfil a la prohibició de fumar cigarrets i reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. "Hi ha coses que una societat moderna pot anar més enllà", va argumentar Brune. "No tallar madurs sequoies més per fer material de cobertes, i no és necessari per a cremar carbó per mantenir als nostres iPhones càrrecs."

L'únic combustible fòssil més perillós que el carbó per a la salut pública i l'estabilitat climàtica és sorres de quitrà, i ells també estan sent blanc de nou l'oposició de base renovada. L'autor i activista Bill McKibben, va dir que ha signat fins a 1100 alguns voluntaris, entre ells l'actor Danny Glover, l'escriptora Naomi Klein i el líder sindical Joe Uehlein, a unir-se a ell en la comissió de la desobediència civil davant l'inici de la Casa Blanca el 20 d'agost. El seu objectiu és pressionar el president Obama de bloquejar el projecte d'oleoducte Keystone XL, dissenyat per al transport de les sorres bituminoses del Canadà a la costa del Golf. La província canadenca d'Alberta ha dipòsits més grans del món de les sorres de quitrà, una forma espessa i enganxosa de petroli cru que requereix grans quantitats d'energia per desallotjar de la terra i deixa rere seu grans extensions de terra i la contaminació de l'aigua. Encara més destructives del medi ambient és la crema de les sorres bituminoses, que tenen una petjada de carboni un 82 per cent més gran que el petroli convencional, d'acord amb l'Agència de Protecció Ambiental dels EUA.

"El govern federal és científic del clima més important, Jim Hansen de la NASA, ha dit que si ens significativament explotar les sorres bituminoses, que és essencialment Game Over per al clima", va dir McKibben. "No hi ha prou carboni incrustat en la sorres bituminoses d'Alberta que la crema de tots els que elevaria la concentració atmosfèrica de diòxid de carboni de 200 parts per milió. [La concentració actual és 391 ppm.] Per definició, que també significa que hi ha prou petroli en el qual per generar milers de milions de dòlars. I milers de milions de dòlars tenen una forma d'exercir una gran pressió ".

Tant el quitrà de la desobediència civil i les sorres del atac redoblat amb el carbó representen un allunyament de les tàctiques i estratègies del moviment ecologista en el seu conjunt ha dut a terme des de l'elecció de Barack Obama el 2008. Els grups ambientalistes gastat més de $ 100 milions (alguns càlculs executar tan alt com $ 300 milions) instant al Congrés ia l'Administració a aprovar una llei climàtic i liderar els esforços internacionals per signar un acord ambiciós limitar les emissions de gasos d'efecte hivernacle. La major part dels esforços es van centrar en grups de pressió a l'interior-la-carretera de circumval i les reunions a porta tancada en lloc de mobilitzar als populars al país, i va fracassar miserablement. Per contra, el Més enllà del Carbó i activistes de les sorres asfàltiques de base creuen que només el poder del poble pot vèncer la resistència de les empreses i de la dreta i el progrés real assegurança contra el canvi climàtic.

"Hem après de [la primera fase de la campanya de carbó més enllà de] l'organització de base que guanya gairebé tot el temps", va dir Brune. "Així que estem doblant cap avall [en què] ara, posant la nostra fe, no al Congrés sinó en el poder de les comunitats locals per protegir la seva salut i el planeta."

La major part de Bloomberg de $ 50 milions, que es dispensarà en els pròxims quatre anys, es destinarà a la contractació de més organitzacions de base. "Anem a tenir 200 organitzadors de despertar cada dia i treballar en altra cosa que trobar la manera de tancar les centrals de carbó que queden en aquest país i substituir-les per energies netes", va dir Brune. Igual que en la primera fase de la campanya més enllà del carbó, els organitzadors treballaran amb una àmplia gamma d'interessats locals, ciutadans, polítics, treballadors de salut pública, la fe i grups de joves-"per identificar les principals fonts de contaminació en una comunitat i després la figura a la manera com les plantes de carbó es pot apagar i mantenir els llums encesos a la vegada. "

Repte principal defensa de la indústria del carbó, Brune argumenta que el tancament de les centrals de carbó realment estalviar diners als consumidors. "L'energia neta, a partir de l'eficiència energètica, és més barat que l'energia bruta", va dir Brune, "que és la raó per la solar i eòlica estan creixent de forma espectacular." En Colorado, afegeix, on la llei estatal requereix que el 30 per cent de l'electricitat provingui de fonts renovables per a l'any 2020, l'empresa de serveis públics principals, Xcel, ha anunciat recentment que va a complir amb aquest objectiu el 2012 i vuit anys abans del previst.

En el cas de la protesta de sorres bituminoses, McKibben, va dir que el seu model és la desobediència civil que els activistes anti-apartheid practicat en la dècada de 1980 centenars de persones van ser arrestades davant de l'ambaixada sud-africana a Washington. Igual que l'acció, la desobediència civil, les sorres de quitrà no serà més que un esdeveniment d'un dia, sinó que continuarà dia a dia, del 20 d'agost com a mínim fins el 03 de setembre, per la qual cosa la visibilitat i la pressió es pot construir. Igual que l'acció contra l'apartheid, la protesta de les sorres bituminoses serà dignes en la vestimenta i comportament. "Vull transmetre a la gent mirant des de lluny que els radicals en aquest tema no són nosaltres", va dir McKibben. "Els radicals són les companyies petrolieres, els germans Koch, la Cambra de Comerç. Abbie Hoffman en el seu moment més radical que mai va pensar en una cosa tan radical com el canvi de la composició química de l'atmosfera. "

"Quan Obama va arribar al poder va dir:" Necessito que em segueixi pressionant en essència, per donar [li] espai per operar, "va afegir McKibben. "La meva esperança és que [l'acció] es demostra que no només hi ha una poderosa raó científica per rebutjar aquesta [canonada], també hi ha un fort suport polític per fer-ho. I per una vegada que Obama és el que fa la trucada. A diferència de la llei sobre el clima, [els congressistes republicans] Fred Upton i James Inhofe no s'arriba a dir una paraula sobre això. Sovint pensem en el president, de forma incorrecta, per tenir un poder il limitat. Però en aquest cas particular, Obama realment fa, i serà molt revelador veure el que fa. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...