"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 10 de juliol del 2011

Catània posa el seu nom al costat del sol

Font: www.efeverde.com
Autor : Ana Cerrud
Catània (Itàlia), 8 jul (EFE) .- La ciutat siciliana de Catània garantir sol gairebé tot l'any per a la fàbrica de bresques solars inaugurada avui, la primera d'Itàlia i una de les més grans d'Europa, construïda en vuit mesos a un cost de 49 milions d'euros.


Cèl fotovoltaica lleugera de silicona i silici amorf, una tecnologia desenvolupada per Sharp des de 2005, que assegura un ús cent vegades menys d'aquest element contaminant que el model cristal en el mercat.


El president de la província de Catània, Giuseppe Castiglione, va utilitzar el sol que va rebre implacable als més de 300 assistents a l'obertura de la fàbrica per augurar un futur "brillant" al projecte, conegut com 3Sun, pels tres pilars en què es recolza.

Amb parts iguals d'inversió de 70 milions d'euros en capital i
béns tangibles i intangibles, participen en 3SUN l'estatal italiana Enel (Green Power), la japonesa Sharp, a càrrec del desenvolupament tecnològic, i STMicroelectronics, de l'àrea de producció.

L'objectiu previst és produir sofisticades cèl.lules lleugeres de silicona i silici amorf, una tecnologia desenvolupada per Sharp des de 2005, que assegura un ús cent vegades menys d'aquest element contaminant que el model cristal en el mercat.

La cota de producció, ja en marxa, és assolir 160 MW l'any i fins a 500 MW el 2016, per proveir el que es va identificar com la "creixent demanda" del mercat de l'Orient Mitjà i Àfrica.

En el "centre de la Mediterrània", segons descripció d'Andrea Cuomo, president de 3SUN, la planta de Catània és un exemple que el capital estranger pot invertir amb èxit a Itàlia.

El director general d'Enel, Flavio Conti, va emfatitzar, al seu torn, que el país, ocupa el segon lloc a Europa amb una capacitat instal lada d'energia solar de 8 GW i un horitzó de 30 GW el 2020.

Conti va insistir que l'energia solar és "indispensable" en la confecció d'un bon mix energètic sostenible. "No ha existit cap revolució industrial sense innovació", va afegir, després de recalcar el valor de l'eficiència energètica com a fonament del desenvolupament sostenible.

El president de Sharp Corporation, Toshishige Haman, ha apuntat, per la seva banda, l'eficiència de les cel de la seva patent, de triple juntura i més del 10% d'eficiència de conversió energétic.

Les cristal.lines, va dir, que requereixen menys espai d'instal lació, són menys eficients en zones d'altes temperatures com a les que es dirigeix ​​el mercat de la fàbrica Catanese.

Es recomanen, a més, en productes que requereixin transparència, per a

edificis i sostres i parets de vidre, capaços de enfosquir parcialment sense deixar de produir energia, va explicar,


En els propers deu anys, ha assegurat, aquest tipus de panells seran "la més prometedora tecnologia fotoviltaica". Només tres empreses, a més de la japonesa, ha aconseguit el seu eficaç desenvolupament en massa, va puntualitzar Haman.


L'executiu japonès ha subratllat l'oportunitat per a aquesta empresa, en un moment en què Itàlia ha decidit no optar per l'energia nuclear, igual que Alemanya i Suïssa i la creixent preocupació internacional a reduir les emissions de CO2, lligades a la combustió de petroli i la seva irregular preu en el mercat.


"La importància i urgent necessitat d'optar per les energies renovables és indiscutible", va sostenir.


Part del projecte fet públic avui contempla desenvolupar la capacitat de venda d'Enel Green Power per a conformar un segon acord de col.laboració, ESSE (Enel Green Power & Sharp Solar Energy), i atendre el mercat objectiu.


Es preveu també instal lar una "finca solar" al terrat de la fàbrica, de 240.000 metres quadrats de instal · lació, amb capacitat de producció d'1 MW.


A la cerimònia van assistir també el president regional de Sicília, Raffaele Lombardo i Raffaele Stancanelli, alcalde de la ciutat de Catània, prop de mil quilòmetres al sud de Roma, davant el Mar Jònic. EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...