"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 26 de juliol del 2011

El sector fotovoltaic celebra la devolució de primes per absència de frau i lamenten el dany al sector

Del bloc erasolar us deixo aquest apunt sobre les primes per la energia fotovoltaica.
Les associacions empresarials fotovoltaiques celebren la intenció del Ministeri d'Indústria d'aixecar les suspensions cautelars de primes aplicades per la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) i tornar l'incentiu a les plantes afectades.
"Ens congratulem d'aquesta decisió, que eximeix el sector de l'ombra del dubte. Sempre havíem demanat que s'aclarissin les irregularitats ", van afirmar a Europa Press fonts de l'Associació de la Indústria Fotovoltaica (ASIF).
ASIF considera que el reial decret 1003/2010 de persecució del frau "no ha servit per detectar possibles fraus" i era "incorrecte", ja que en alguns casos afecta productors fotovoltaics innocents i part del principi que els propietaris de la planta són culpables.
El Reial decret només ha aconseguit "danyar la imatge del sector", asseguren les fonts. "Volem que es netegi la nostra imatge i estem molt enfadats amb que la CNE hagi publicat per lliuraments les suspensions cautelars de primes. L'aixecament s'ha produït en la segona quinzena de juliol i no tothom ha pogut informar-se de que les suspensions han quedat en res ", afirmen.
Per la seva banda, fonts de l'Associació Empresarial Fotovoltaica (AEF) han reconegut la capacitat del director general de Política Energètica i Mines, Antonio Hernández, d'aixecar les suspensions cautelars. "Agraïm que hagi donat aquest pas i ha actuat amb equitat", han indicat.
Per AEF, l'aixecament de la suspensió cautelar és "positiu perquè restitueix completament la legalitat per als productors i perquè reconeix que hi ha hagut un error en el decret", ja que "no s'ha respectat la presumpció d'innocència".
En una resolució remesa a un dels afectats, el Ministeri d'Indústria reconeix que en la "immensa majoria" de les instal.lacions fotovoltaiques a les que la CNE va retirar cautelarment la prima no ha comès frau i té dret a la restitució de l'incentiu.
Decret de 'Traçabilitat'.
Les suspensions de primes es produeixen en aplicació del Reial decret 1003/2010, també conegut com de 'traçabilitat' i dedicat a perseguir el frau de plantes que estan rebent la retribució anterior a setembre de 2008 tot i no haver connectat a temps els seus equips.
La CNE acumula fins a la data 1919 suspensions cautelars de primes a instal.lacions sospitoses, que ha anat remès a Indústria perquè adopti una decisió final sobre l'estat de les instal.lacions.
Aquestes decisions de retirada de primes han estat adoptades pel regulador després de demanar a 9041 plantes documents com factures, albarans dels equips, certificats d'instal lació, justificants de final d'obra, acreditacions cadastrals i pagaments de duanes.
Font: Europa Press

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...