"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 3 de juliol del 2011

Dia Internacional Lliure de Bosses, 3 de Juliol

Avui us deixo l'iniciativa de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.
Els objectius són:
Que el Govern de la Generalitat de Catalunya i especialment el DMAH reguli el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic a Catalunya, a partir de l'aplicació d'un impost ecològic de 0,20 €/bossa.
Que l'impost ecològic reverteixi en un nou organisme, el Fons Econòmic de Prevenció, per a la realització d'actuacions mediambientals a tot l'àmbit català.
Que es desenvolupi una campanya de comunicació sobre la limitació de la bossa de plàstic en el context de la prevenció de residus d'envasos i embolcalls, que s'estengui a tota Catalunya.
Que es desenvolupin mecanismes per a fomentar els elements reutilitzables per a que facilitin al consumidor el procés de desús de la bossa d'un sòl ús.
Celebrar el dia 3 de juliol el Dia Internacional Lliure de Bosses.
Ja fa tres anys que la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, junt amb ajuntaments, gremis, entitats, empreses de tota Catalunya i en el context de la campanya Catalunya lliure de bosses, vam declarar el 3 de juliol, Dia Lliure Bosses de Plàstic.
Un dia, per tant, de celebració, reflexió i intercanvi d’experiències de tot el món.
No t'ho pots perdre! Participa!

1 comentari:

  1. Intento reciclar sempre i reutilitzar les bosses al màxim. Entenc que el Planeta no pot aguantar tants residus. Totes les iniciatives són poques, manca consciència social. Una abraçada

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...