"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 9 de setembre del 2013

TRES LLAVORS PER SEMBRAR AL SETEMBRE

El setembre es poden plantar moltes llavors que s'adapten a la temporada de tardor i hivern amb temperatures fredes. Entre elles he triat 3 que són de fàcil germinació i creixement.

La Calèndula officinalis o els coneguts groguets creixen tot l'any són útils al hort com planta companya, encara que la seva varietat silvestre Calèndula arvense és molt més eficient per atraure insectes beneficials que controlen les poblacions d'insectes no beneficials, els quals poden esdevenir plagues sense depredadors. També és utilitzada per preparar cosmètics naturals.

L'Allium porrum o porros són una planta família de l'all i molt utilitzada per fer sopes i pures durant l'hivern. També és molt útil com a planta companya ja que és un bon repel·lent d'insectes per la seva olor característica. Esta bé plantar-la en el hort entremig d'altres hortalisses.

El Petroselinum crispum o julivert és altre planta molt útil al hort i de fàcil germinació. Li agrada créixer en zones humides i fèrtils per això conviu molt bé als horts amb altres varietats de hortalisses. Acostuma a utilitzar-se com planta de condiment a molts plant de la cuina mediterrània.

Recorda: la calèndula cal cobrir-la amb substrat, però la llavor de porro i julivert són molt petites i cal sembrar-les molt superficialment.

9 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...