"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 31 de maig del 2011

Merkel: l'apagada nuclear és l'inici d'una nova arquitectura energètica

La millor noticia de la setmana.
Font: http://www.efeverde.com Traducció automàtica.

Berlín, 30 maig (EFE) .- L'apagada nuclear acordat pels partits de la coalició governamental per al 2022 com a data límit a Alemanya suposa l'inici d '"una nova arquitectura per al subministrament elèctric", ha declarat avui la cancellera federal, Angela Merkel.


La cap del govern germànic va comentar que l'electricitat del futur ha de ser "segura i fiable" en rebre l'informe elaborat per l'anomenada Comissió Ètica, un equip d'experts convocat pel seu Govern després de la catàstrofe de Fukushima per analitzar el futur energètic d'Alemanya al final de l'era atòmica.

Merkel va assenyalar que els consells del gremi independent han estat determinants per a la decisió adoptada ahir a la nit pels partits de la coalició-cristianodemòcrates (CDU), socialcristians bavaresos (CSU) i liberals (FDP) - per sancionar l'abandonament definitiu de l'energia atòmica a Alemanya , la primera potència occidental que aposta decididament per l'apagada nuclear.

"Tenim per davant un gran esforç conjunt", va dir per la seva banda Matthias Kleiner, copresident de l'esmentada comissió i president de la Comunitat de Recerca Alemanya (DFG), que es va mostrar convençut que serà possible dur a terme l'apagada nuclear definitiu " en el pazo d'una dècada ".

La coalició de Govern que dirigeix ​​Merkel va acordar ahir a la nit avançar l'apagada nuclear a Alemanya l'any 2022, encara que ja en 2021 hauran estat desconnectades la gran majoria de les centrals atòmiques d'Alemanya, data aquesta última que proposa la Comissió Ètica.

L'acord assolit preveu que les vuit centrals la clausura provisional es va anunciar després de la catàstrofe de Fukushima mai més tornaran a ser connectades a la xarxa
, encara que una d'elles podria mantenir llista per ser activada en cas de necessitats de subministrament elèctric.

El titular alemany de Medi Ambient, Nobert Röttgen, va comunicar a la premsa entrada la matinada d'avui que les tres plantes nuclears més modernes retardaran eventualment el seu tancament fins 2022 en el cas que tingueu problemes amb el subministrament elèctric.

Aquestes plantes han de ser contemplades com "reserva de seguretat", va dir Röttgen, que ha comentat que l'acord entre les tres formacions preveu que el 2018 es decideixi si l'apagada es pot dur a terme el 2021 o un any més tard.

Així mateix, ha assenyalat que els partits de la coalició han acordat no eximir les companyies elèctriques del pagament del nou impost per a les barres de combustible nuclear, que té com a finalitat finançar el desenvolupament i construcció de centrals elèctriques d'energia renovable i suposa uns ingressos de 2.300 milions d'euros anuals.

La decisió dels partits de la coalició que dirigeix ​​Merkel suposa un retorn a la decisió presa en 2000 per la llavors coalició de socialdemòcrates i verds a les ordres de Gerhard Schröeder que havia aprovat per llei la fi de l'era nuclear a 2021.

Merkel i el seu equip es retracten així de la llei que van aprovar la tardor passada per allargar la vida dels 17 reactors nuclears que té Alemanya una mitjana de 14 anys i que retardava fins 2036 la clausura de l'última planta atòmica en activo.EFECOM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...