"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 6 de maig del 2011

10 IDEES PER L’HORT I MAXIMITZAR LES COLLITES.

1. Planificar els bancals i la rotació: Planta les hortalisses que més t’agraden, són més valuoses per a tu o varietats particulars. Planta el que necessites per estalviar-te feina i recursos.

2. Planta aviat i allargat tot el que puguis a la temporada, tindràs la collita escalonada i més llarga.

3. Utilitza plantes amigues, perennes, aromàtiques i de temporada per atraure insectes beneficials i mantenir més biodiversitat que t’ajudarà a mantenir un estat saludable i afavorirà la pol·linització i obtindràs més fruits.

4.Prova alguna varietat nova cada any, si pots d’àmbit local per mantenir la diversitat de plantes cultivades que s’adaptaran millor a la teva zona geogràfica.

5.Utilitza l’espai més eficientment en blocs o cultius alternats que es complementin, utilitza varietats que rebroten com l’enciam fulla de roure.

6. Fes la collita en el bon moment quan els fruits estan madurs i sovint. Congela el que no et calgui consumir ja com pèsols i bajoques.

7. Recull la teva llavor, deixar florir alguna de les diferents hortalisses, et meravellaràs i podràs tenir llavor pròpia.

8.Utilitza el teu compost per fertilitzar el sòl, treu sovint les herbes que competeixen per els nutrients i les hortalisses podran tenir més recursos disponibles.

9. Utilitza mètodes naturals per controlar les malalties i plagues de les plantes, preparant infusions de herbes protectores com la infusió d’ortiga, oli d’all, planta ‘plantes companyes’, regar amb maceració de compost per fongs.

10.Utilitza encoixinat de palla per mantenir l’ humitat al sòl, prevenir les herbes i aportar matèria orgànica al sòl. I aprofitaràs millor l’ aigua de regar, sempre que puguis rega gota a gota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...