"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 18 de maig del 2011

ARBORETUM MAS JOAN.

L’ arborètum de Mas Joan va ser creat entre el 1856-1923, per tant els arbres que s’hi van plantar tenen entre 100 i 150 anys aproximadament, tres d’ells catalogats: la sequoia (Sequoiadredron giganteum), Abeto (Abies alba)  i Cedre del Atlas (Cedrus atlantica).
L’arborètum va ser creat per Marià Masferrer Rierola (1856-1923) un eminent naturalista i botànic que va estudiar la fauna i flora de les Guilleries.
L’arborètum es pot visitar en grups o individualment, hi ha marcat un recorregut de 45 minuts que marca els arbres interessants i catalogats.
Esta prop de Espinelves i trobarem el grup d’arbres monumentals més important de Catalunya, especialment coníferes, moltes d’elles superen els 40 m. d’alçada.
Un nevot de Marià, Jesus Masferrer Torrent va descobrir un híbrid natural d’avet als voltants de 1950-60, entre dos especies d’avet: Abies alba i Abies pinsapo, que es va certificar com Abies masjoanis, al parc i trobarem l’espècimen més gran amb una alçada de 44 m.

2 comentaris:

  1. És un exemplar preciós... i la zona és una meravella. Una abraçada

    ResponElimina
  2. És un luxe que aquests arbres els plantés el Sr. Masferrer i s'hagin conservat 100 anys. Jo també tinc plantades 5 Sequoiadendron giganteum però només tenen 12 i 16 anys, espero que el meu net pugui gaudir-les.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...