"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 1 de maig del 2011

La bombolla dels aliments és a punt d'esclatar

Us deixo la traducció automatica de l'entrevista a Lester Brown, a continuació teniu l'enllaç a la pagina en versió original.

Font: http://www.newscientist.com
10 febrer 2011 per George Alison
Ready to burst (Image: KFEM)
(Foto: FCME)
Estem ràpid drenatge dels recursos d'aigua dolça es basen en les nostres granges, adverteix Lester Brown , president de l'Institut de Polítiques de la Terra
Què és una bombolla d'aliments?

Va ser llavors quan la producció d'aliments s'infla a través de l'ús insostenible de l'aigua i la terra. És la bombolla d'aigua que ha de preocupar ara. El Banc Mundial diu que el 15 per cent dels indis (175 milions de persones) s'alimenten de gra produït per excés de bombament - quan l'aigua és bombada dels aqüífers més ràpid del que poden ser reemplaçats. A la Xina, la xifra podria ser de 130 milions de dòlars.

Té aquesta bombolla ja va esclatar en qualsevol lloc?

Aràbia Saudita es va fer autosuficient en blat mitjançant l'ús d'aigua d'un aqüífer fòssil, que no renovi la seva recepta. S'ha recollit prop de 3 milions de tones l'any, però el 2008 les autoritats saudites, va dir l'aqüífer s'esgota en gran mesura. L'any que ve podria ser l'última collita. Això és extrem, però la meitat la població mundial viu en països amb taules d'aigua que cau. Índia i la Xina perdrà la capacitat de producció de grans a través d'esgotament dels aqüífers. No sabem quan i com sobtadament va esclatar la bombolla.

Amb l'augment de la població, una caiguda en la producció de grans significaria un gran problema.

Sí Aquesta nit a la taula del sopar hi haurà 219.000 persones que no van estar allà ahir a la nit. Però això no és tot: també tenim potser 3 milions de persones en moviment a la cadena alimentària, consumir més productes de ramaderia intensiva de grans. Després hi ha la conversió de gra en etanol per a cotxes, principalment als EUA, on l'any passat 119 milions d'tones van anar a les destil.leries d'una collita de poc més de 400 milions de tones.



Què passarà si seguim com estem ara?

La civilització com la coneixem, no pot suportar les tensions de continuar amb el negoci com de costum. Hem de moure, gairebé en peu de guerra, per reduir les emissions de carboni, eradicar la pobresa, la població s'estabilitzi.També cal restaurar els sistemes naturals de l'economia de suport: els boscos i aqüífers i sòls. Cap civilització mai sobreviscut aquest tipus de destrucció, ni serà nostra. No hem anat al límit, però estem molt més a prop que la majoria de la gent pensa. Si l'onada de calor que va afectar a Moscou el 2010 s'havia centrat a Chicago, en canvi, estaríem en seriosos problemes.Els russos van perdre el 40 per cent de la seva collita de cereals de 100 milions de tones, però s'han perdut 40 per cent de la nostra collita de 400 milions de tones - un retrocés global massiu.

Com podem evitar un desastre com aquest?

En molts països, l'aigua de reg és gratis o té un preu baix, pel que és tractat com un recurs abundant. De fet, és escàs i ha de tenir un preu en conseqüència. També hem de redefinir el que entenem per "seguretat". Les amenaces reals no són una superpotència armats, però l'escassetat d'aigua o aliments, canvi climàtic i el creixent nombre d'estats fallits.

Poden les persones fer una diferència?

La pregunta que em fan la majoria és "Què puc fer?" La gent espera que digui canviar les seves bombetes, reciclar diaris, però jo dic que cal reestructurar l'economia mundial, especialment en matèria d'energia. Es tracta de ser políticament actiu. Si hi ha una central elèctrica de carbó a prop teu, s'organitzen per tancar-la.

Perfil

Lester Brown té experiència en la ciència agrícola i l'economia. En la dècada de 1970 va fundar l'Institut Worldwatch. El Earth Policy Institute, que va fundar el 2001, està dedicat a la "planificació d'un futur sostenible". El seu últim llibre és Mundial sobre la vora(Earthscan)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...