"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 24 de març del 2015

Bertrand Piccard i André Borschberg fan la volta al món en un avió solar per promoure les energies renovables

De la web mon sostenible us deixo el següent article sobre energies renovables.


L'avió "Solar Impulse 2" propulsat únicament amb energia solar està fent la volta al món, una fita liderada pels pilots suïssos Bertrand Piccard i André Borschberg que, juntament amb el seu equip, volen demostrar com l'esperit pioner, la innovació i les tecnologies netes poden canviar el món. De fet, Bertrand Piccard, president del projecte i ja conegut per haver fet la volta al món per primer cop en un globus aerostàtic el 1999, va començar a volar amb el Solar Impulse per demostrar el potencial que signifiquen les energies renovables i les tecnologies netes. El repte preveu que l'avió solar, que vola de dia i de nit ja que disposa de bateries que emmagatzemen l'energia generada durant el dia i l'alliberen a la nit, recorri 35.000 quilòmetres sobrevolant dos oceans i circulant a una velocitat d'entre 50 i 150 quilòmetres/hora. La durada prevista del viatge és de 5 mesos.


 -  - solarimpulse.com <br />  <br />

Autoria: solarimpulse.com

El Solar Impulse 2, amb 17.000 cèl·lules solars a les ales que medeixen 72 metres, va sortir el 9 de març de l'aeroport d'Abu Dhabi, als Emirats Àrabs Units, i preveu de fer la volta al món en etapes durant els cinc mesos que es preveu que duri el viatge, tot i que en realitat preveuen fer només 25 dies de vol efectiu, un vol que es pot seguir en directe des del web de Solar Impulse.
L'avió està constuït amb fibra de carboni i pesa dues tones i mitja, pes equivalent a l'1% del pes dun Airbus 340

El vol del Solar Impulse 2 suposa la culminació de 12 anys d'investigacions, i te el seu precedent en diferents vols realitzats anteriorment com a proves. Un d'ells va ser el que va tenir lloc el juliol del 2010, en el que va ser el primer vol de nit propulsat únicament amb energia solar. En aquell primer vol nocturn, que va ser el més llarg i més alt de l'aviació solar, el 'Solar Impulse', va volar durant 26 hores i 9 minuts utilitzant només l'energia solar emmagatzemada durant el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...