"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 30 de març del 2011

JARDÍ BOTÀNIC DE CAP ROIG.

Foto: Camping Moby Dick
El jardí botànic del Cap Roig és un jardí dels més importants del Mediterrani, va ser construït el 1920, a la vegada que altres jardins de la Costa Brava com són el de Santa Clotilde, Mar i Murta i Pinya da Rosa.

Els propietaris del lloc el matrimoni Woevodsky van triar Calella de Palafrugell desprès de visitar molts llocs al voltant del Mediterrani entre altres la Rivière francesa, Iugoslàvia i Itàlia.


Nicolau de Woevodski (1888-1975), príncep rus, exiliat a Anglaterra i la seva esposa Dorothy Webster (1888-1980), una aristòcrata anglesa d'ascendència irlandesa van decidir fer-hi un castell i un jardí d’estil angles al 1927 on hi van portar plantes creant una col•lecció de 539 espècies.

El indret és del tot especial amb vistes al mediterrani i en front les Illes Formigues. Els conformen diferents espais unit per camins que tenen el seu centre a la plaça del Castell. Hi podem trobar xiprers pins , buguenvíl•lees, eucaliptus i flors fins a les actuals 500 espècies diferents de plantes.

Amb la Guerra Civil el matrimoni va marxar a Londres, i les obres del castell i el jardí es va anar fent per etapes, fins que el matrimoni els hi va començar a ser difícil de mantenir els costos i com no tenien descendència van accedir a una pensió vitalícia a canvi de donar-lo i que s’acabés el castell i el jardí. D’aquesta manera, el 1969 la Diputació de Girona i la fundació de Caixa de Girona, van fer-se’n càrrec, el van acabar el 1974 i obrir al públic. Des de fa uns anys al estiu s’hi celebren el Festival de Musica dels Jardins de Cap Roig i diverses exposicions de escultures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...