"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 14 de març del 2011

EL DEBAT NUCLEAR. S’OBRE LA CAIXA DELS TRONS.

Foto: www.elpais.com

Sempre esperem a reflexionar quan el problema el tenim a sobre, masses vegades la prevenció  no calcula riscos que encara no som capaços de controlar totalment.  Els sabem, els minimitzem però no els podem dominar. Un d’ells és el risc de radioactivitat de l’energia nuclear. Per algunes persones una gran descoberta, una energia neta, per què no produeix gasos efecte hivernacle i per tant no contribueix al canvi climàtic, però si que contribueix a la contaminació radioactiva de les aigües, terres, animals, vegetals  i persones.

Els efectes poderosos del terratrèmol i el tsunami han canviat i destruït les infraestructures  al nord-est del Japó, han causat dolor a la població per la mort de familiars i amics, però l’alarma nuclear posa la zona en perill radioactiu i per tant potser caldrà descontaminar-la per poder tornar a viure, o caldrà abandonar-la segons els nivells de radiació que s’hi detectin quan tota aquesta crisi hagi passat.

En quatre dies hem parlat, llegit, escoltat i vist imatges més que mai sobre energia nuclear. I ara cal debatre, alguns països han decidit prendre mesures Suïssa ha decidit parar la construcció de noves centrals i no allargar la vida a les existents, Alemanya deixa en suspens la llei d’allargar la vida de les nuclears durant tres mesos i revisar-les totes a consciencia, l’Índia també a decidit revisar-les i més que s’hi afegiran. Mentre la ministra Sra. Salgado diu que aquí no cal debat que tot esta bé.  No em quedo gaire tranquil·la a Catalunya tenim 3 de les 8 centrals nuclears al territori peninsular.

I em pregunto. Realment, li calen 55 centrals nuclears al Japó per produir el 30% del total de l’energia que necessita?. No hi ha altres formes menys perilloses o de reducció de consum per produir aquest 30% de forma segura.  Cal un risc tant gran i de llarga durada per les persones i el medi ambient?. Hem d’evolucionar a energies segures, renovables i netes. Si cal reduir els consums transitòriament per una millor manera d’afrontar els reptes de l’energia, cal que ens posem les piles ja, ara és el moment. Abans que els accidents posin més riscos de llarga durada, per les generacions futures.
NO A L’ENERGIA NUCLEAR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...