"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 24 de març del 2011

10 consells sobre com menjar ecològic sense arruinar-se

Avui, us deixo un apunt d'un bloc titulat Jardí de bons endreços, que trobo molt interessant.
Font: www.canroldors.blogspot.com
Autor: Annette


1. Fer una dieta més vegetariana. És un principi bàsic. En general, les dietes més vegetals surten més bé de preu que les riques en carn i peix. Dos terços del cereal que es conrea al món es destinen a l'aliment de bestiar. Per cada caloria d'animal que ingerim, calen de 3 a 15 calories de blat o soja. Si tots mengéssim menys carn podriem produir els mateixos aliments amb menor superfície agrícola. I de pas, milloraríem la justícia social.

2. Augmentar el consum de llegums, que ens aporten salut i són barates. Un plat de llenties ecològiques surt força més barat que un bistec. O que una orada "ració".
3. Ull amb els capritxos: sona a purità, però si el que volem és racionalitzar la nostra despesa no queda més remei que vigilar amb aquells snacks, xips, brioxeries, cookies, almejes, papaies... Millor un bon tros de pa amb un raig d'oli de Siurana. Els productes bàsics, encara que siguin ecològics, sempre seran més econòmics que els capricis.
4. Ull amb el menjar fora. Ho sento, un altre toc purità. No descobreixo la sopa d'all, els restaurants desequilibren brutalment el pressupost. Millor sortir poc, i quan se surt, que sigui una petita festa.
5. Productes de temporada. Ara a l'hivern, surt molt més barat menjar col i espinacs que no pas albergínies i cireres. Així, quan arriben les cireres, els tomàquets i els pebrots, fa una il·lusió!
6. Fora intermediaris. Si trobes un pagès que vengui cistelles directament, segurament la qualitat preu serà excel·lent. El meu pagès, per exemple, em serveix verdura ecològica a preu de verdura convencional de qualitat. I és molt més raonable consumir productes locals que no pas productes xops de petroli. Aqui tens la guia "Compra a pagès" .
7. Si menges peix, millor blau. I que siguin espècies que estiguin a nivells baixos de la cadena tròfica, com les sardines i els verats. Barats!
8.Cooperatives de consum Si pots dedicar una petita part de teu temps, són una bona opció per a consumir millor i més barat.
9. Productes a granel. Ja no són fàcils de trobar, però normalment són molt més econòmics i ecològics, sobretot si portem les nostres pròpies bosses. A Tremp hi ha una botiga,ruralvitàlia, que ven una gamma increïble de llegums, llavors, fruits secs i cereals a granel, i ecològics. A molt bon preu.
10. Menjar menys. Ras i curt. Per economia, ecologisme i per salut. Els darrers estudis científics sobre l'envelliment, demostren que hi ha una relació entre una dieta pobra en calories (i carns roges) i una major longevitat. Si voleu més dades us en puc passar. Ull, no parlen de desnutrició, sino d'una dieta racionalment frugal.
11. Teniu més idees?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...