"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 5 de novembre del 2013

La pressió política creix a mesura que nous informes del IPCC avisan crisi alimentària creixent


De la web tcktcktck.org us deixo el següent apunt sobre el  borrador aparegut del IPCC. (traducció automatica)



Una versió filtrada del proper informe de l'IPCC adverteix que el canvi climàtic podria tenir greus conseqüències per a la seguretat alimentària. Creative Commons: Oxfam Internacional, 2013

Una versió preliminar d'un nou informe climàtic s'ha filtrat el cap de setmana i revela que el canvi climàtic amenacen greument el subministrament d'aliments en el món en les pròximes dècades, l'augment de la pressió sobre els governs a reunir-se en les converses climàtiques de l'ONU a Polònia la setmana que ve per tallar ràpidament les emissions contaminants .

L'esborrany filtrat del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) diu que l'augment de les temperatures globals i climàtics extrems resultants podrien soscavar la producció agrícola i augmentar els preus en moments en què s'espera que la demanda d'aliments es disparen.

Les troballes - que han estat àmpliament reportats pels principals mitjans de comunicació durant el cap de setmana - representen una desviació important de les avaluacions anteriors, més esperançats que estimen impactes negatius en els cultius en algunes regions es veurien compensats per l'augment de la producció en altres àrees.

Els científics del clima més importants del món conclouen que l'augment de les temperatures farà que sigui més difícil per als cultius que prosperin - amb el potencial de reduir la producció total fins a un 2% cada dècada durant la resta d'aquest segle.

Alhora, s'espera que la demanda mundial augmenti un 14% cada dècada, augmentant exponencialment la pressió sobre el sistema alimentari mundial i conduir més la fam i la pobresa a les poblacions més vulnerables del món.

L'esborrany filtrat també adverteix contra les amenaces agreujades per la salut humana, a la malnutrició com a conseqüència de la crisi alimentària es desenvolupa, la reducció de la productivitat laboral com a resultat de malalties provocades pel clima o fins i tot la mort i lesions dels fenòmens meteorològics extrems.

L'impacte del canvi climàtic sobre el subministrament d'aliments no només agreujar la fam, la pobresa i la malaltia, sinó que també crearà més conflicte .

Segons els científics, les deficiències en els cultius bàsics donarà lloc a les crisis de preus que van afectar als pobres del món més difícil.

És probable que això provoqui un augment en les protestes violentes i la guerra civil, així com els conflictes per l'aigua cada vegada més escassos i els subministraments d'aliments.

Riscos agrícoles són majors per als països tropicals, com els efectes previstos que se sobrepassi la capacitat d'adaptació, i que ja presenten taxes de pobresa més altes que les regions menys vulnerables.

Aquests països altament exposats són també els més afectats per les amenaces agreujades per la salut humana, que resulten de malalties provocades pel clima i els fenòmens meteorològics extrems.

Les conseqüències del canvi climàtic seran de gran abast que també s'espera un món més càlid per passar factura a l'economia global i posar en perill els ecosistemes i de la biodiversitat mundial .

Els últims troballes destaquen a més la necessitat de l'acció climàtica ràpida i audaç per part dels governs.

Els científics estan ara més segur que mai sobre els éssers humans tenen impactes negatius en el clima global, i aquest nou informe filtrat demostra una vegada més que s'ha de prendre una acció ferma i urgent i concertada per modernitzar les nostres economies, la neteja dels sistemes d'energia i reducció progressiva del clima les emissions de contaminants.

Alhora, els governs han de mobilitzar els fons per a aquestes solucions, així com per les mesures d'adaptació essencials en les regions afectades.

Amb l'última ronda de converses climàtiques de l'ONU per a donar inici a Polònia la setmana que ve, la nova advertència pressiona els governs per avançar cap a un acord climàtic mundial el 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...