"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 17 de juny del 2013

L’ESCARABAT DE LA PATATA.


Aquests dies al meu hort tinc uns visitants que tenen molta gana són els escarabats de la patata també els anomenen dorífora. El seu nom científic és Laptinotarsa decemlineata perquè es tracta d’un coleòpter color groguenc clar amb ratlles marrons fosques. Les larves són les que defolien la planta de la patata i redueixen el seu volum de fulles en alguns casos poden deixar només les tiges. És d’origen nord-americà del Colorado.

El meu tractament és recollir-les manualment, ja que les larves són molt fàcils de reconèixer i trobar-les. Una vegada fa molt temps vaig utilitzar insecticida però tampoc va ser efectiu i calia repetir-ho cada 10 dies massa feina no val la pena, és més senzill recollir-los donant una volta al dia de 10 minuts i ja esta.
Aquest insecte es guia per l’olor de la patata segons un estudi que he llegit recentment de J.H. Visser i diu que en canvi l’olor de cols no els hi agrada gens, penso que l’any vinent provaré de combinar els dos conreus a la vegada a veure si es efectiu.També pot atacar les albergínies. 

Aquí també teniu unes imatges menjant fulles d'albergínia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...