"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 16 de desembre del 2008

EL GREVOL

El Grèvol verd o English Holly és una planta nadalenca que representa els dos colors preferits del Nadal el verd i el vermell. El color verd de les seves fulles contrasta amb els seus petits fruits vermells que llueixen de novembre a gener segons les varietats.
No tots els grèvols donen fruits perquè son plantes dioiques, això vol dir que hi han plantes femella i plantes mascle. Però també hi han plantes que tenen les dos flors: masculina i femenina, situades en diferents branques de la mateixa planta. Una varietat de Grèvol per al jardí que té aquestes característiques i per això cada any té fruit és el Ilex aquifolium 'Alaska'.

El Grèvol li agrada un sol ric en matèria orgànica amb un bon drenatge. Podem aplicar compost al voltant seu per evitar les males herbes i mantenir el sol fresc i humit. El podem plantar a mitja ombra o a plé sol, tenint en compte de regar-ho regularment.

Al jardí el podem utilitzar com planta aïllada o espècimen, i també en tanques vegetals de 1 a 2 metres.

5 comentaris:

  1. Respostes
    1. Si que es poden podar. A la tardor, potser no tindràs tant de fruit l'any de la poda, i si no després de que caigui el fruit finals d'hivern o començament de primavera.

      Elimina
  2. S'asseca per la part de dalt, però de baix encara és verd i surten brots nous. Li he afegit ferro i terra àcida?? Què faig, podo tota la part de dalt seca??

    ResponElimina
  3. Té una bultets nombrosos al tronc i l'envers de les fulles. Enganxós i deixa les fulles brillants😢

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...