"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 25 de juny del 2013

Les emissions globals de carboni arriben a un nou rècord el 2012.

Us deixo un resum del augment de les emissions de CO2 durant el 2012, traduit automaticament de la font: http://planetark.org/wen/68910
Data: 11-juny-13
País: Regne Unit Autor: Nina Chestney


Augmenta Smog d'una xemeneia al costat d'una porta tradicional Xina a Beijing 19 febrer 2013.
Foto: Kim Kyung-Hoon

Xina va dur un augment de les emissions mundials de diòxid de carboni a un nivell rècord el 2012, més de les caigudes de compensació als Estats Units i Europa, l'Agència Internacional d'Energia (AIE) va dir dilluns.

Les emissions de CO2 en tot el món van augmentar en un 1,4 per cent a 31,6 milions de tones, segons estimacions de l'AIE, amb seu a París.

Xina és el major emissor i va fer la major contribució a la pujada global, llançant un addicional de 300 milions de tones. No obstant això, el guany va ser un dels més baixos de la Xina ha vist
en una dècada, el que reflecteix els seus esforços per adoptar fonts renovables i millorar l'eficiència energètica.

Als Estats Units, un canvi del carbó al gas a la generació d'energia va ajudar a reduir les emissions en 200 milions de tones, amb el que de nou al nivell de mitjans de 1990.

Tot i que l'ús del carbó va augmentar en alguns països europeus l'any passat a causa dels baixos preus, les emissions a Europa es va reduir en 50 milions de tones, a causa de la desacceleració econòmica, el creixement de les energies renovables, i les tapes de les emissions de les empreses industrials i d'energia, va dir l'AIE.

Les emissions de CO2 del Japó van augmentar en 70 milions de tones, ja que els esforços per millorar l'eficiència energètica no van poder compensar l'augment de consum de combustibles fòssils després de l'accident nuclear de Fukushima al 2011.

Augments de temperatura

Els científics diuen que l'augment de temperatura mitjana global s'ha de limitar a menys de 2 graus centígrads aquest segle per prevenir els efectes climàtics devastadors com la pèrdua de collites i fosa de les glaceres.

Això només serà possible si els nivells d'emissió es mantenen al voltant de 44 mil milions de tones equivalents de CO2 el 2020.

No obstant això, l'AIE va dir que les dades mostren que el món està en camí d'un augment mitjà de la temperatura d'entre 3,6 i 5,3 graus centígrads.

"Les emissions de gasos d'efecte hivernacle relacionades amb l'energia mundial el 2020 es preveu que sigui prop de 4 milions de tones superior a un nivell consistent amb l'assoliment de la meta de 2 graus, destacant la magnitud del repte que encara no s'ha abordat només en aquesta dècada", va dir l'agència.

L'AIE insta els governs a adoptar ràpidament 04:00 polítiques que garanteixin els objectius climàtics podrien assolir sense perjudicar el creixement econòmic. Ells són: la millora de l'eficiència energètica en els edificis, la indústria i el transport, limitant la construcció i l'ús de plantes elèctriques ineficients, reduir a la meitat les emissions de metà, i l'eliminació parcial dels subsidis dels combustibles fòssils.

Es reduirien les emissions globals relacionades amb l'energia en un 8 per cent o 3,1 milions de tones equivalents de CO2 el 2020, va dir l'AIE.

"Retardar l'acció pel clima més fort per al 2020 arribaria a un cost: $ 1.5 bilions de dòlars en inversions de baix carboni s'eviten abans de 2020, però 5 bilions de dòlars les inversions addicionals es necessitaran després per tornar a la pista", va dir l'AIE.

Negociadors internacionals es reuneixen a Bonn, Alemanya, fins divendres per converses de l'ONU encaminades a aconseguir un nou tractat sobre el clima global, el que reduiria les emissions, signat el 2015.

No obstant això, les negociacions van tenir un començament lent la setmana passada a causa dels intents dels tres països, d'un dels molts programes de la reunió per discutir com s'han de fer les decisions futures.

(Editat per Mark Trevelyan)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...