"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 9 de desembre del 2011

Purificar l'aire a casa teva amb plantes

Avui us transcric aquest apunt molt interessant sobre l'us de plantes per purificar l'aire de casa vostra.

Font: http://www.sergicaballero.com


Kamal Meattle és un científic indi que participa en l'associació de coneixement TED (tinc un article a mitges que espero publicar en breu). La seva ponència tractava de l'estudi que han realitzat per aconseguir el major aire pur en espais tancats. La seva aparició em va interessar enormement per la simplicitat de la solució al problema del CO2 que emetem els humans.


Simplificant el concepte, el grup de científics de l'estudi han buscat 3 espècies de plantes d'interior que tenen cicles de conversió del CO2 a O2 correlatius, de manera que entre elles es complementen i permeten que sempre hi hagi aire pur en una estada i contraresten completament el CO2 que expulsem els éssers humans. Són necessàries 1 planta de cada tipus per cada persona que habiti / treballi en aquesta casa per purificar l'aire. És a més positiu que siguin plantes fàcils de trobar en el mercat i molt resistents.





Les plantes en qüestió són:


1) Una Areca (Chrysalidocarpus lutescens). Potser la més difícil de tenir cura de les 3 perquè requereix una humitat del 80%. Per això és important polvoritzar les fulles un parell de vegades a la setmana i regar-la amb certa freqüència. Aquí podeu veure alguns consells de la seva cura . En el cicle estudiat, és la planta que converteix el CO2 en O2 durant el dia.





2) Sansevieria o Llengua de Sogra (Sansevieria trifasciata). Amb fama de indestructible, gairebé no necessita llum i aigua ia més sempre està vigorosa i combina molt bé amb decoracions modernes.Aquesta bella planta té la conversió de CO2 O2 durant la nit i això ens ajuda a seguir purificant l'aire.





3) Finalment tenim el conegudíssim Potos (Epipremnum aureum). Atenció: en el vídeo l'anomenen La Planta del diner, però en realitat a Espanya és una altra espècie la que es coneix com Planta del Diners . Aquesta planta de fàcil reproducció és l'anomenada "especialista"; ja s'encarrega d'eliminar certs agents "químics" de l'aire per purificar.





Com veiem, és fàcil aconseguir purificar l'aire del nostre espai, i amb això aconseguirem respirar aire més pur, eliminar algunes al · lèrgies, reduir la pols, no haver de ventilar tant la casa (amb l'estalvi d'energia que representa) ia més aprendre a tenir cura de les plantes. Així que si ets una persona que li agrada cuidar-se, has de saber que l'aire és del més important que pots tenir cura.


Si voleu veure la conferència en vídeo dura poc més de 4 minuts:

2 comentaris:

  1. Molt interessant... Gràcies per compartir la informació. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Hola! Dorisalon. Si molt interessant. Sembla una forma senzilla de purificar l'aire. Ens llegim. Fins aviat.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...