"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 18 de desembre del 2011

L'oligarquia de super-rics ha destruït el planeta, segons editor Le Monde

Font:  http://www.efeverde.com

Madrid, 18 des (EFE) .- La política i l'economia estan controlades per una "oligarquia de super-rics" que només busca beneficis sense importar-li la destrucció del planeta, sosté Hervé Kempf, editor de medi ambient del diari francès "Le Monde ".


El futur de la moda de luxe passa per la seva reconversió cap a tendències ecològiques, ètiques i sostenibles, ha dit la dissenyadora andalusa i codirectora del col · lectiu Ecolux London, Elena García, en la conferència inaugural del certamen 'Andalusia de Moda', celebrada avui a Sevilla . A la foto, una model posa als peus de la Giralda, aquest estiu, per mostrar les propostes presentades per a la temporada tardor / hivern 2012. EFE / Eduardo Abad


Kempf, que acaba de publicar a Espanya "Com els rics destrueixen el planeta" (Clau Intel · lectual), defensa, en una entrevista a Efe, que les raons de la crisi ecològica són de naturalesa social.

Pregunta: Com s'ha d'abordar la crisi ecològica?

Resposta: És una crisi que prové de la crisi social, perquè des de fa trenta anys el capitalisme ha desenvolupat una gran desigualtat. Un grup de super-rics domina la societat i exerceix poders econòmics, mediàtics i polítics, que bloquegen l'evolució cap a una correcta política ambiental
.D'una banda, promouen la creença que és necessari un creixement màxim. Perquè quan hi ha creixement, l'situació de tots millora una mica i és més fàcil amagar que una petita part de la població té gran part de la riquesa. D'aquesta manera, el creixement econòmic permet amagar el creixement de les desigualtats. No obstant això, la conseqüència és que el creixement econòmic destrueix el medi ambient.

El segon aspecte és que els super-rics projecten un model de consum. Tots volem imitar-lo.

P. - Quina és la seva opinió sobre el resultat de la cimera sobre canvi climàtic de Durban i sobre la sortida de Canadà del Protocol de Kyoto?

R. - Si analitzem Durban de manera clara, veiem que ha estat Estats Units que ha bloquejat la decisió i que el Canadà només és una colònia de la seva oligarquia. No és el sistema de discussió planetària el que està en dubte sinó que Occident ha deixat derivar la democràcia i convertir els més rics en portaveus, que no volen cap evolució.

P. - La solució a la crisi econòmica és més urgent que la resposta als problemes ecològics?

R. - Això és el que diu la ideologia dominant, però aquestes dues crisis estan unides. Espanya il · lustra a la perfecció aquesta situació. Per què hi ha una crisi econòmica tan important a Espanya?Perquè s'ha deixat desenvolupar una especulació immobiliària desmesurada (sic), que ha destruït un dels ecosistemes més rics d'Europa. Tenim un sistema que ha destruït totalment el medi ambient i la societat, només en recerca del màxim benefici. En aquest cas veiem que no es pot separar l'ecològic i el financer.

Kempf també ha publicat a Espanya "Per salvar el planeta, sortir del capitalisme" (Paranimf). EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...