"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 2 d’abril del 2011

FORSYTHIA IMPACTANT




La forsythia és un arbust de jardí que brilla per la seva floració groga a finals d’hivern principis de primavera. Com la majoria de plantes que floreixen a principis de primavera cal esperar a que acabin per podar-les, per poder lluïr la floració tant exuberant que dona gran color al paisatge. Un cop la floració ha passat és una planta que no destaca especialment. 

El seu nom botànic és Forsythia x intermedia i pertany a la família de les Oleaceae, el seu origen és un híbrid entre dos varietats d’origen asiàtic la F. suspensa i la F. viridissima que es va descobrir als Göttingen Botanic Gardens per H. Zabel in 1878 .


Són plantes de fulla caduca, amb flors grogues i fulles verd clar ovalades i dentades. El seu port és obert i vertical poden arribar fins els 3 o 4 mts però podem controlar el seu port mitjançant la poda.

Molt interessant en agrupacions arbustives per el color de la seva floració i per ser de floració intensa i molt primerenca. S’adapta a diversos tipus de sòl i és resistent a la sequera, cal regar moderadament. Molt recomanable per el jardí i de fàcil cultiu. Es reprodueix per esqueixos de fusta verda desprès de la floració. No presenta problemes fitosanitaris si plantem en una zona solejada i no reguem amb excés.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...