"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 6 d’abril del 2011

JARDÍ BOTÀNIC PINYA DE ROSA.




El Jardí Botànic Pinya da Rosa va ser creat per el Dr. Fernando Riviere de Caralt, desprès d’adquirir el paratge al 1945. El lloc es realment espectacular per les vistes al mar i la Costa Brava de Blanes. La finca contava en 55 hectàrees, però els plans d’urbanització de la zona han reduït el seu domini a 50 que són les que formen actualment el jardí botànic.

Es un jardí dedicat especialment als cactus, les col·leccions de diverses espècies com els àloes, els agaves i les opunties són considerades com les més importants del món. Hi podem veure 7.000 espècies diferents.

El Parc Pinya de Rosa esta reconegut com Paratge Natural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, però
és de propietat privada. Han calgut anys i diferents actes reivindicatius durant la dècada del 2000-2010, fins que l’ urbanització de les zones properes s’ha definit salvant guardant aquest espai com paratge natural.

Aquesta primavera aprofiteu per visitar-lo i si disposeu d’una jornada sencera podeu visitar també Els Jardins de Santa Clotilde i el Jardí Botànic de Marimurtra. Aquest any, aquest tres jardins ben diferents: Santa Clotilde estil noucentista, Pinya de Rosa col·lecció de cactus i plantes crasses i Marimurtra un jardí botànic han unit forces per col·laborar, promocionar i mantenir aquests 3 espais entre Blanes i Lloret  i per això presenten ofertes de 2x1 ales entrades entre altres activitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...