"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 1 d’abril del 2014

Brussel.les adverteix que no es pot aturar el canvi climàtic


De la web efeverde.es  us deixo aquest article sobre el canvi climatic, espero que us agradi. (traducció automàtica)

La comissària europea d'Acció pel Clima , Connie Hedegaard , ha advertit avui que no es pot aturar el canvi climàtic i va demanar als seus socis internacionals que actuïn de manera urgent per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle .

España, cambio climático

Tronc d'arbre sec per la calor i la sequera . EFE / Juan Ferreras
" Prémer el botó de ' endarrerir ' no funciona quan es tracta del clima" , va afirmar Hedegaard en un comunicat després de conèixer els resultats de l'informe presentat avui pel Panell Intergovernamental de l'ONU sobre Canvi Climàtic ( IPCC ) a Yokohama (sud de Tòquio ) .

En el document s'alerta del major risc de sequeres , inundacions i incendis forestals a Europa a causa dels efectes del canvi climàtic tant a curt com a mig termini .

"Més coneixement és sempre bo , però més acció seria fins i tot millor " , va afirmar Hedegaard , que va recalcar que és el moment de " despertar i actuar a l'escala necessària" .

Objectiu : reduir 40% l'emissió de gasos

La comissària europea ha recalcat que la Unió Europea prepara l'adopció d'un objectiu " ambiciós " de reducció en un 40 % de les emissions de gasos d'efecte hivernacle per al 2030 , respecte als nivells de 1990 , que espera que s'adopti a finals d'aquest any una vegada que rebi el vistiplau dels Estats membres i del Parlament Europeu .

Hedegaard va demanar a "tots els grans emissors " d'aquests gasos contaminants que " facin el mateix amb urgència" ja que "és el moment de posar-se seriosos" , i ha insistit que no es pot deixar d'actuar contra el canvi climàtic .

" En despertar amb el bip -bip -bip de l'alarma del rellotge cada matí , prémer el botó de ' repetició ' de vegades pot semblar que ens dóna un moment més de calma abans d'haver de aixecar-se i trobar-vos al dia . Però, aquest temps addicional serà una ajuda? . No, quan es tracta del clima " , va afirmar Hedegaard .

 La responsable comunitària de les polítiques de lluita contra l'escalfament global ha assenyalat que l'informe de l'IPCC " mostra una clara evidència que el canvi climàtic té ja impactes significatius i generalitzats " .

"També diu que cal una acció urgent i decidida per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle per reduir aquest impacte en el futur" , va destacar Hedegaard . EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...