"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 5 d’abril del 2014

LA DIVISIÓ DE LES PLANTES



La divisió i empeltar juntament amb els esqueixos són formes de reproducció asexual o vegetativa, no hi ha intercanvi genètic a traves de les llavors o espores, si que es produeix un clon en principi idèntic a la planta que fa de mare o pare, al llarg del temps es poden produir mutacions.

La divisió és el sistema amb millors resultats si es fa correctament i amb especiés que ho permetin. Per el contrari el empeltar és una tècnica difícil, on els resultats són molt variables, ja que depenen de les condicions ambientals, excepte si es fa el laboratori (empelt in vitro) o hivernacles.

Les dues millors èpoques són la tardor i la primavera per dividir. En el cas del empeltar va bé fer-ho cap el final del període de repòs hivernal, primavera i part d’estiu.

La divisió es utilitza preferentment per plantes perennes herbàcies: aromàtiques, d’horta o flors, en canvi el empeltar s’utilitza especialment en plantes llenyoses: rosers, fruiters, plantes que no arrelen amb facilitat, per canviar de varietat d’una planta, per obtenir millor floració en plantes.

PER DIVIDIR:

Necessitem la planta a dividir, ganivet o serra, substrat, tests.

Es tracta de dividir la planta de tipus perenne amb arrels engruixides o amb bulbs, en dos o més trossos i tornar-los a plantar. Convé podar la part aèria per evitar que la planta transpiri massa i les arrels tinguin que treballar més del que poden. Cal regar i tenir cura de que la planta no s’assequi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...