"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 5 de desembre del 2012

EL PARC GÜELL RESTRINGEIX A 800 LES VISITES PER HORA.



autor: Year of the Dragon

El Parc Güell ocupa unes 18 hectàrees a la part alta de Barcelona, al turo del Carmel.  En aquesta superfície predomina una part  arquitectònica monumental dissenyada per l’arquitecte Antoni Gaudi i construïda entre el 1900 i 1914. Aquest espai verd porta el nom del Sr. Eusebi Güell mecenes de Gaudi i que fou un ric i important empresari que volia crear una urbanització enjardinada per 86 habitatges residencials de luxe en l’actual pineda. Per sort de la ciutat la Primera Guerra Mundial va frustrar l’idea les parcel·les no es van vendre i només s’hi van construir dos cases una la va comprar Antoni Gaudi on hi va viure uns 18 anys. El 1926 va passar a ser parc públic per la ciutat i el 1984 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat  per la UNESCO.
En els darrers vint anys s’ha convertit en una atracció turística visitada per milers de persones que estan posant la seva conservació en perill especialment el conjunt monumental, penseu que arriben en moments punta a passar 1200 persones per quart d’hora.
Actualment, la seva visita és gratuïta i es planteja a partir del octubre del 2013 fer pagar entre 5 i 10 euros per visitar la part monumental que inclou l’escalinata, la placa, la casa-museu Gaudi, la sala hipòstila o de les Cent Columnes i l’entrada. De totes maneres els veïns, les escoles del barri i els barcelonins podran gaudir de passis gratuïts que tindran que tramita amb antelació i podran ser anuals.

Aquestes mesures es fan necessàries per preservar un jardí històric molt valorat per la comunitat mundial i que continuí oferint als turistes i vilatans un passeig agradable amb possibilitats de gaudir de les magnifiques vistes de la ciutat i el mar amb calma i tranquil.litat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...