"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 20 de desembre de 2012

Iberdrola assegura que la biomassa de Corduente tanca per una "parada tècnica"

A continuació us deixo un article de la web http://www.efeverde.com (traducció automàtica)sobre el tancament de la planta de biomassa de Corduente. L'engany de la biomassa, en tres anys ja no queda combustible a prop per fer la funcionar, a part que la producció per electricitat la fa totalment ineficient només un 20-25% d'aprofitament la fa inviable. Diuen que és una parada tècnica per millorar la seva eficiència  Altres opcions són cremar residu solid urbà el qual és fàcil i econòmic d'obtenir, apart de contaminant.

MADRID, 20 DES (EFEverde). - Iberdrola ha assegurat avui que la planta de biomassa de Corduente (Guadalajara), de 2 megawatts (MW), tancarà el proper 31 de desembre per una "parada tècnica" per millorar la seva eficiència.
Biomassa. Restes vegetals

Fonts de l'elèctrica han assegurat que aquesta central, oberta el 2009 i amb 13 empleats, és un projecte innovador i que la parada pretén "reenfocarlo a nivell tècnic i econòmic".


Aquestes mateixes fonts han explicat que la biomassa és una "tecnologia nova" que necessita encara "ajustos i reenfocaments".


L'alcaldessa de Corduente, Isabel Fernández, va anunciar ahir el tancament de la planta, el que deixarà sense feina a 25 persones, segons la regidora.


No obstant això, fonts dels treballadors de la central han dit a Efe que la planta tanca definitivament perquè té pèrdues i que només tornarà a obrir si l'elèctrica aconsegueix vendre.


Aquestes fonts han al · ludit a una "mala gestió" per part d'Iberdrola a la planta, ja que l'operació corresponia a personal subcontractat i el proveïment de fusta no era el més eficient. EFEverde


EFEverde, notícies ambientals, d'ecologia i sostenibilitat


--------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...