"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 11 de desembre del 2010

Acords COP 16 a Cancun

La nit passada, a Cancún, s'ha arribat a un acord de mínims. Els 200 països assistents a la Cimera Internacional sobre Canvi Climàtic, excepte Bolívia l'han signat.


L'acord aporta esperança a futurs pactes, els països signants s'han compromès a reduir les emissions entre el 20% i el 40%  per al 2020 respecte als nivells del 1990. Entre altres es dotarà un fons verd climàtic de 100.000 milions de dolar per ajudar als països pobres que s'adaptin  als efectes del canvi climàtic que ja estan patint greument i els fa refugiats mediambientals. Altre acord important s'ha fet sobre desforestació i  l'establiment de mecanismes de protecció dels boscos tropicals. Es tindran en consideració als pobles indígenes i la biodiversitat. Els quals es tractaran durant el proper any. 


Dit acord és de mínims perquè permetrà que l'augment de temperatura es sitüi en un màxim de 2 graus centígrads. Però caldria que sigués de 1,5 graus per mantenir el nivell de CO2 a 350 ppm. Però de moment hem fet un primer pas.


A continuació us deixo un vídeo que han realitzat els joves internacionals a la Cimera de Cancún.





Make It Happen from Know Studio on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...