"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Brussel·les denuncia Espanya per superar el límit de contaminació de l'aire

Font:.http://www.3cat24.cat

Actualitzat a les 19:27 h   24/11/2010

La Comissió Europea portarà a l'Estat Espanyol al Tribunal de Justícia de la UE perquè supera el límit de partícules en suspensió, conegudes com a PM10. En diverses àrees de l'Estat, entre les quals hi ha l'àrea metropolitana de Barcelona i les zones del Vallès-Baix Llobregat i el Penedès-Garraf, supera el límit màxim establert per la directiva europea. Aquestes partícules poden provocar asma, problemes cardiovasculars, càncers de pulmó i morts prematures. A més d'Espanya, es troben en la mateixa situació Itàlia, Portugal i Xipre.

La Comissió Europea fa una crida a l'Estat Espanyol perquè compleixi les directives de qualitat de l'aire de la UE pel que fa als límits de partícules conegudes com a PM10(que sónemeses principalment per la indústria, el trànsit i les calefaccions domèstiques). 

En diverses àrees de l'Estat, entre les quals hi ha l'àrea metropolitana de Barcelona i les zones del Vallès-Baix Llobregat i el Penedès-Garraf, el nombre d'aquestes partícules supera el límit màxim establert per la directiva europea. Això pot provocar asma, problemes cardiovasculars, càncers de pulmó i morts prematures. 

Davant l'incompliment dels límits, l'executiu comunitari ha decidit portar Espanya -i també Itàlia, Portugal i Xipre, que es troben en la mateixa situació- al Tribunal de Justícia de la UE. La directiva europea sobre la qualitat ambiental de l'aire exigeix als estats membre que limitin l'exposició dels ciutadans a les partícules en suspensió anomenades PM10. La legislació fixa uns límits màxims d'exposició, que inclouen tant la concentració anual com la concentració diària, que no pot ser superada més de 35 vegades en un any natural.

Els estats membre poden sol·licitar exempcions del límit establert per la UE fins l'estiu de l'any que ve, però han de demostrar que han fet passes per complir la normativa mentre duri l'exempció i que implementen plans de qualitat de l'aire per a les zones afectades. 

1 comentari:

  1. A veure si és veritat i es multen els estats que incompleixin o es passin dels paràmetres establerts, malauradament segur que queda però només en notícia...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...