"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 21 de febrer del 2016

Assemblea General de JARC a Mon Sant Benet


De la web del JARC us deixo el resum de l'assemblea general que es va celebrar a Mon Sant Benet.

L’organització agrària JARC ha celebrat aquest diumenge 21 de febrer la seva assemblea general 2016 al Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages (Bages). A l’acte, van assistir més de 250 persones. També es va comptar amb la participació d’alguns dels portaveus dels partits polítics de la Comissió d’Agricultura del Parlament de Catalunya. La jornada es va iniciar a les 11.00 hores amb l’assemblea ordinària pels socis. A la part final de l’assemblea, es van debatre les línies de treball per a les eleccions a la representativitat agrària del dia 28 de febrer.

JARC va exposar les següents propostes en defensa dels pagesos i ramaders professionals:
Preus dignes per guanyar-se la vida

Els professionals no poden cobrar per sota els costos de producció. Per això, cal aplicar sancions exemplars pels intermediaris que fan negoci ofegant als productors.
Ajuts per a tots els productors professionals

Demanen que es treguin del sistema d’ajuts a aquells que no es dediquen professionalment a l’agricultura i la ramaderia. Amb aquests diners es podria donar suport a sectors com la fruita, l’horta, la vinya, els ous, el conill i el porc que no reben cap ajut a la renda.
Suport econòmic

És necessari que es garanteixi el suport econòmic per a fer inversions, per la incorporació de joves, les indemnitzacions compensatòries, els ajuts agroambientals, i en general, els que arriben directament a la vena dels pagesos i ramaders.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...