"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 16 de gener del 2012

Germinació de llavors per flotació en aigua.

Avui us transcric del bloc De Jardi un apunt molt interessant d'una fàcil manera de germinar les llavors d'algunes especies de plantes
Encara que totes les llavors que coneixem, per fer-les germinar, simplement s'escampen sobre el terra o es sembren en clots o solcs, hi ha d'altres que necessiten altres mètodes. Millor dit, múltiples maneres de fer-s'ho un a casa, ja que la natura ja sap com buscar-se la vida. Un d'ells és el mètode de germinació per flotació en aigua, molt útil per fer creixer les llavors seques i alades de varis gèneres de la família de les Amarillidacees (Hippeastrum, Cyrtanthus,Habranthus, Placea, ...), amb el qual evitem el creiximent de fongs que facen malbé les llavors i que estes sofrisquen per falta d'humitat. Per fer-ho buscarem un recipient, a ser possible transparent per controlar millor el creiximent, l'omplirem d'aigua (uns dos o tres dits) i deixarem caure les llavor sobre la superfície d'esta sense preocupar-nos per si floten o no.





Al cap d'uns dies o setmanes l'arrel farà la seua aparició (tercera per l'esquerre) i anirà allargant-se (primera per la dreta). Però poc a poc, observarem que va engrossant-se de forma desigual, el futur bulb està formant-se, deixant la verdadera arrel baix d'ell (segona i quarta per l'esquerre)





Després la primera fulla començará a apuntar-se.





Quan esta tinga un tamany suficient, serà el moment de plantar-la per mitjà d'un xicotet forat en el terra, amb l'ajuda d'un llàpis, per exemple.





En poc de temps pendran aire, i amb un poc de sort i molta paciència, en uns anys tindrem un adult a punt de florir.





De moment, queda l'incògnita de la tonalitat que pendran les flors, si més rosada o més roja. Ah, que havia dit que són llavors del creuament del Cyrtanthus elatus roig i rosa. Siga com siga segur que no ens defraudaran.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...