"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 22 de gener del 2012

Bill McKibben, l'home que va aixafar a la Keystone XL canonada

Font:  http://www.bostonglobe.com (traducció automàtica).

Com un periodista afable de Vermont fa descarrilar el projecte de petroli que costa $ 7 mil milion, la història d'enginyeria més gran de la protesta verd, i es va convertir en la celebritat més improbable del moviment ambiental.

Per Barbara Moran |

22 GENER 2012


RUSS MEZIKOFSKY

Els boscos SÓN? McKibben, fotografiat durant un hivern inusualment càlid, viu a Vermont la terra que va pertànyer al poeta Robert Frost.

El 6 de novembre de 2011, Bill McKibben va arribar a Washington, DC, Lafayette Park per protestar contra el projecte de oleoducte Keystone XL, dissenyat per al transport de petroli 1700 milles d'Alberta, Canadà, a les refineries al Golf de Mèxic. McKibben, un escriptor de Vermont i ecologista, havia estat un 1.252 persones detingudes davant de la Casa Blanca a l'agost i setembre, en protesta per la mateixa canonada. Hi havia passat dues nits en el Bloc del districte central de cèl · lules, i ara estava de retorn amb milers de persones més i un nou pla audaç.

Relacionats
FOTOS

L'imparable McKibben Sr

Obama nega permís per Keystone XL canonada
"No pot, literalment, ocupar la Casa Blanca", McKibben havia dit als seus companys manifestants, "així que el millor és que l'envolten." I això és el que farien, envolten la Casa Blanca en un "abraçada gegant" per recordar a President Obama de la seva promesa de campanya de "posar fi a la tirania del petroli". McKibben no estava segur de quanta gent hauria de "abraci" la Casa Blanca, però, i estava preocupat de que no hi hauria suficient.

Resulta que hi havia un munt. Almenys 12.000, en realitat, pel que és la protesta més gran mai per una causa ambiental davant de la Casa Blanca. Els manifestants van envoltar la Casa Blanca en diverses ocasions
i en alguns llocs era de cinc de profunditat. En declaracions a la multitud, McKibben semblava sorprès que tanta gent havia en realitat es va presentar. "Hem estat preguntant si algú havia de venir", els va dir, potser una mica massa honesta."Ha estat des de dècades ha hagut una multitud com aquesta fora de la Casa Blanca sobre alguna cosa a veure amb el medi ambient. Pel que han fet una gran cosa avui en dia. "

No era exactament alça oratòria, però ningú va confondre amb McKibben per Martin Luther King Jr alt i encorbat, amb intensitat wonky i seriós sense remei, el McKibben, de 51 anys d'edat, és un candidat poc probable per les celebritats. No obstant això, durant els últims anys ha sorgit com la nova superestrella del moviment ecologista. I per a molts ambientalistes - com Al Gore, qui en un correu electrònic lloances McKibben per "la seva passió, la seva sinceritat i la profunditat del seu coneixement" - McKibben ofereix la millor esperança per al seu futur.

Certament té una sincronització impecable. De "deixar de carbó", protesta a la Ocupar campaments, alguna cosa es va agitar als Estats Units l'any passat, i McKibben ho intuïa. "Ell ha agafat el vent del moviment ecologista i el moviment l'ajudarà a recuperar el seu equilibri", diu John Adams, cofundador de la seu a Nova York Natural Resources Defense Council i el receptor de la Medalla Presidencial de la Llibertat 2010. "És aviat per ser conegut - si no és ja - com un dels principals líders ambientals al país." O, com a director executiu del Sierra Club, Michael Brune diu: "Ell no té absolutament trencat amb el món de EUA setmanal i Bata adolescent,però va tenir temps. No em sorprendria si d'aquí a uns anys ara la meva filla té cartells de Bill McKibben a la paret. "

Ni tan sols es pot prendre tant de temps. Quatre dies després de la protesta Keystone, Barack Obama va posposar una decisió sobre la canonada fins a l'any 2013. McKibben es va afanyar a declarar la canonada morts, Twitter, "un fet espectacular, ha arribat mort!"

En el moviment ecologista, on qualsevol tipus de victòria és estrany, això va ser alguna cosa gran. Les sorres bituminoses d'Alberta es creu que contenen el planeta el segon dipòsit de petroli, després d'Aràbia Saudita, i l'extracció que es necessita molta més energia que la perforació tradicionals. Si comencem per aquest camí, adverteix James Hansen, un activista del clima i científic de l'Administració Nacional d'Aeronàutica i de l'Espai, que serà "més de joc per al planeta".

McKibben i les seves protestes Keystone es va posar un dit al dic d'un particular, almenys temporalment, i té una causa ambiental al Colbert Report. I això va ser només el començament.Estats Units, segons sembla, està a punt de tenir un moment McKibben.

***

Bill McKibben viu en zones rurals de Vermont, en un terreny que va ser propietat de Robert Frost, en un elegant i ple de llum la casa que ell i la seva dona, l'escriptora Sue Halpern, va ajudar a dissenyar. McKibben no ludita: la seva casa prop de la universitat de Middlebury té aigua corrent, un microones, i una tina d'aigua calenta a llenya. És amo d'un iPad, utilitza pasta de dents Crest, i fins i tot condueix un cotxe, encara que sigui un híbrid. Gran part de la seva electricitat prové de panells solars, però segueix sent feliçment connectat a la xarxa i li encanta l'enviament de "electrons extra" als seus veïns. I tot i que menja localment i aixetes per al xarop d'auró arbres a la primavera, Bill McKibben, al contrari que pel que sembla tots els altres en Vermont, no es crien gallines.

Les persones que saben McKibben tots el descriuen de la mateixa manera: molt humà. Encara que diversos dels seus 11 llibres van ser best-sellers i els seus discursos atreuen a les multituds a tot el món, segueix sent decididament discret, responent a la seva adreça i afavorint dessuadores sobre els vestits. És gairebé universalment estimat, fins i tot pels seus adversaris. El senador republicà James Inhofe, un defensor de Keystone XL canonada que crida l'home l'escalfament global "el major engany mai", es va negar a ser entrevistat per aquest article, però a través d'un portaveu va admetre un respecte per l'honestedat intel · lectual de McKibben. De fet, a part dels comentaristes de dreta que han anomenat McKibben un "guillat" (Rush Limbaugh) i el va col.locar en una gran conspiració comunista i vague (Glenn Beck) i crítics literaris que de vegades li diuen "el medi ambient renyar", l'únic persona per ser voluntari d'una crítica de l'home és la seva dona, que diu que no pot ser eliminat adequadament les plaques abans de posar-los al rentavaixelles.

McKibben és cortès en extrem, però que no li agrada parlar de si mateix. Quan se li va preguntar sobre una qüestió personal, per exemple, la seva educació o la seva fe, sovint es ruboritza, s'ensopega amb una resposta satisfactòria, després suaument dirigeix ​​la conversa cap a la política climàtica. Ell és senzill i quadrat i en realitat diu coses com "Gadzooks" i "per la goma" sense ironia. Però McKibben, aw-beines comportament de banda, no és paio. És intel · ligent i coneixedor i entén la política i l'opinió pública. I és aquesta rara combinació de sofisticació i la sinceritat que se li salt a la fama acabada de descobrir.

***SHADI FAYNA FUSTA

DESOBEDIÈNCIA CIVIL: Bill McKibben és un de 1.252 ecologistes detinguts durant les protestes de finals d'estiu a la capital del país.

McKibben, encara que poc coneguda per al públic nord-americà, ha estat membre de l'elit literària durant 30 anys, des que William Shawn, editor llegendari de The New Yorker, li va tocar a la dreta de la Universitat de Harvard a escriure per a la revista. Durant cinc anys, McKibben comprimit al voltant de Nova York, l'arrencada de 400 Discussió de les peces de Ciutat.Un dia, ell estaria entrevistant a un home que va construir un aerolliscador al seu apartament, un altre, un astròleg que utilitzen el zodíac per ajudar a triar els mobles. "Les peces van ser anònimes, pel que va ser molt alliberador", diu McKibben.Va guanyar $ 610 per cada article i diu que va ser el més feliç que mai hagi estat com a escriptor.

Mentre que a Nova York, McKibben va prendre nota de la manca d'habitatge generalitzada a la ciutat i va començar un refugi en un soterrani de l'església. Aquesta no va ser una incursió aïllada en l'acció cívica: Les arrels del seu compromís amb la justícia social es remunten a la seva infància a Lexington, Massachusetts. Pare de McKibben, Gordon, era un periodista de negocis ben considerat (que més tard passaria 15 anys en el Globus ), i el sopar a la casa McKibben implicats parla molt de la política i els esdeveniments actuals. La consciència cívica, assistència a l'església de la família va portar a la gent gran a les cites amb el seu metge, va treballar com a voluntària al banc d'aliments, i va treballar perquè l'habitatge assequible a Lexington.

El 30 de maig de 1971, quan Bill tenia 10 anys, 500 del Vietnam John Kerry de Veterans Contra la Guerra i altres activistes van ocupar Lexington Green. Els regidors li va negar el permís als manifestants a acampar allà, però els ciutadans el suport als veterans va obligar a una reunió de la ciutat d'emergència, que va assistir a la família McKibben."Bill estava absolutament fascinat", recorda la seva mare, Peggy. Quan no hi va haver acord, els veterans i els seus seguidors - entre ells el pare de McKibben - es va mantenir en el verd i van ser detinguts. Bill estava "furiós que ell no se li va permetre ser arrestat al costat del seu pare", diu la seva mare. "És realment va tenir un impacte en ell. Se li va ensenyar que defensar el que creus. "

El 1987, Shawn va ser obligat a sortir de la revista The New Yorker, i McKibben deixar la revista en senyal de protesta. "Potser em molest amb molta facilitat, però això em va molestar", diu McKibben. Però en un altre nivell, sabia que la revista The New Yorker era una presó de vellut, i això era una bona oportunitat per seguir endavant. "Jo no tinc un fill, no té una hipoteca", diu. "En molts sentits [deixar de] va ser una de les millors coses que m'ha passat."

McKibben i Halpern, en aquells dies compromès, es va casar i es va mudar a una casa atrotinada a les muntanyes Adirondack de Nova York. McKibben havia passat sis setmanes a la colònia d'escriptors a Blue Mountain Lake, un hivern i havia aconseguit enganxat a la zona. Amb poques botigues (la parella es va anar de compres un cop al mes) i no comercials de menjar per emportar o Internet, la parella vivia molt barat. Es venen articles per a publicacions comla Sra Magazine, Harper, Rolling Stone, i l'exterior, i els ingressos que, juntament amb els diners guanyats en execució un programa de periodisme d'estiu al Bard College, va ser suficient per a les seves necessitats. La parella va passar el seu temps de cocció lliure, natació, senderisme, i la jardineria.

McKibben es va enamorar amb el desert, i coincidentment va començar a destacar a principis de la ciència sobre el canvi climàtic en revistes especialitzades. En aquest moment, que la ciència era rudimentària: Tots els estudis sobre l'efecte hivernacle encaixen perfectament en l'escriptori de McKibben. No obstant això, es va adonar que alguna cosa gran estava en marxa, i la seva investigació el va portar a escriure The End of Nature, el llibre que ell segueix sent el més conegut. Publicat el 1989, quan tenia només 28 McKibben, La fi de la N atura - periodisme part ciència i part assaig filosòfic - va ser el primer llibre per introduir el canvi climàtic a un públic més general.

McKibben és un escriptor sensat, eloqüent, i la premissa de The End of Nature és simple i provocadora: Els éssers humans, a través de les seves accions, han alterat de tal manera la naturalesa que, de fet, ja no existeix, tot desert, porta la signatura de la humanitat. La gent pot discutir si això és bo o dolent, però per McKibben, és tràgic. "Ja no podem imaginar que som part d'alguna cosa més gran que nosaltres mateixos - això és el que tot això es redueix a", va escriure. A continuació, algunes pàgines més endavant: "No hi ha res, excepte nosaltres."

La fi de la natura és també un treball espiritual, ple de referències al Gènesi i Job, i una recerca solitària de Déu."Vivim, de sobte, en un món Astroturf", va escriure McKibben, "i encara que al món Astroturf pot haver un Déu, no pot parlar a través de l'herba ni tan sols que en silenci a través d'ell i anem a escoltar." Encara que que prefereix no parlar-ne, McKibben és clarament religiós - que va ensenyar Methodist escola dominical durant gairebé una dècada - i la seva fe és la seva brúixola moral, tant en les qüestions del canvi climàtic i la justícia social, que per a ell estan profundament connectats. "Jo crec que la fe cristiana que Bill és el fonament del seu treball", diu el reverend Fred petites ministre principal de la primera parròquia a Cambridge, que ha estat l'aliat de McKibben, des de 2001, quan van marxar davant els concessionaris d'automòbils Lynnway per protestar contra la indústria de l'automòbil empenta dels vehicles utilitaris esportius. "Ell veu la creació com una cosa sagrada. El que la humanitat - en la seva cobdícia i la ignorància - és fer que la terra no és només un error o una catàstrofe. És una profanació ".

La fi de la naturalesa, malgrat la seva missatge ombrívol, es va convertir en un clàssic instantani del medi ambient traduït a més de 20 idiomes. Durant els propers 15 anys, McKibben va escriure diversos més suau, tipus memòria-els llibres, com de llarga distància i Walking Home, que són elegants i dolça i sovint hilarants. "Però ell sempre torna a La fi de la naturalesa, i el seu missatge es posa cada vegada més i més fort ", diu McKibben amic i col · lega de John Elder, professor emèrit d'Estudis d'Anglès i del medi ambient en el Middlebury College. Darrer llibre de McKibben, Eaarth - és un nou planeta, explica, de manera que necessita un nou nom - és aclaparadorament trist, una lletania de desgràcies amb un clima poques receptes per al canvi al final. " Eaarth resumeix tot l'arc de la seva carrera: la veritat al poder, anar més enllà del dubte, i donar-li a la gent alguna cosa que fer ", diu Elder. "És una obra molt madura i respectuosa, però també és una medicina forta".

McKibben és un escriptor prolífic, i els seus nombrosos llibres, assajos i editorials l'han col · locat en una línia de pensadors ambientals de Henry David Thoreau a Rachel Carson. El que no ho han fet, però, és afectar la política climàtica. Durant molts anys, McKibben va pensar que si els polítics que acaba de llegir La fi de la naturalesa i analitzar les dades sobre l'escalfament global, que es decidís a canviar les coses. En canvi, diu, tenim un "20 anys d'ininterrompuda rècord perfecte de tots dos partits sense aconseguir res."

I després de veure a dues dècades d'inacció política, McKibben va començar a perdre la paciència. "Vaig passar molt de temps pensant que jo estava fent la meva part per escriure i parlar sobre això i allò, ja que en realitat no era la meva naturalesa de ser un organitzador polític, algú podria construir un moviment", va dir una vegada a la Utne Reader .Però quan això no va succeir, es va adonar que havia d'actuar.

"Quan estàs tractant amb un problema tan gran", diu la dona de McKibben, "l'escriptura comença a semblar gairebé pintoresc."

***

A setembre de Reuters / Ipsos indica que el 83 per cent dels nord-americans creuen que la Terra s'està escalfant, i el 71 per cent pensa que l'escalfament és causat en part o en la seva major part pels éssers humans. El públic sembla estar influenciat pel clima cada vegada més rar i una infinitat de desastres naturals, els incendis forestals a Texas per gravar les inundacions a Nova Anglaterra. I no obstant això, l'administració d'Obama s'ha mantingut relativament tranquil en les qüestions ambientals, mentre que la majoria dels candidats presidencials republicans han estat caient uns sobre els altres per negar el canvi climàtic existeix. És per raons com aquesta, que McKibben té va obligar a evolucionar, al llarg dels últims anys, de líder d'opinió el líder del moviment, del periodista anònim activista front i centre.

McKibben va donar un salt endavant en l'any 2007, quan ell i recents graduats de la universitat de Middlebury va crear una organització anomenada Step It Up per educar la gent sobre el canvi climàtic. McKibben havia mudat amb la seva dona i la seva filla de Vermont diversos anys abans i Middlebury, que té la més antiga d'estudis ambientals importants en els Estats Units, li va oferir un lloc com a professor a la residència. (Ara té una posició dotada.)

Treball al campus, McKibben es va interessar en una organització d'estudiants del medi ambient denominat Grup de nit de diumenge. "A Bill li agradava el grup perquè era" radicalment democràtica ", diu Elder. Les persones podrien unir-se en qualsevol moment i proposar noves accions immediatament. Amb una mitja dotzena de nits en vela diumenge va formar Step It Up, que d'aquí a tres mesos havia dirigit 1400 protestes a tot el país per exigir que el Congrés promulgui una llei sobre el clima fort. Més tard, el grup es va transformar en 350.org, el nom de 350 parts per milió, el límit objectiu de diòxid de carboni en l'atmosfera (quin nivell està ara al voltant de 390, i l'augment de 2 parts per milió cada any).SHADI FAYNA FUSTA

OCUPAR WASHINGTON: Els activistes de la protesta Keystone XL gasoducte al setembre de 2011, dos mesos abans de McKibben va ajudar a descarrilar el projecte controvertit.

El geni de 350.org és la idea de la "dispersió de l'activisme." En lloc de tractar d'arribar a 1.000 persones per protestar contra una planta de carbó a Montana, els organitzadors de demanar-li a la gent a participar en un "Dia d'Acció de" visquin on visquin. Els participants fan una mica verd, mantingui un cartell que deia "350", i fer una foto o un vídeo. El collage resultant mostra una protesta massiva a nivell mundial. Per crear un xipolleig, l'equip de 350.org organitza Blitzer els mitjans de comunicació de tot el dia gran, el lloguer de la jumbotrons a Times Square, per exemple, per mostrar escenes de tot el món.

El 24 d'octubre de 2009, 350.org va celebrar el seu primer Dia d'Acció. Hi va haver 5248 actes en 181 països, el que la Política Exterior de la revista diu "el major ral · li mundial coordinada de tota mena" en la història. La campanya de 2010 es va trencar aquest rècord. El 10 d'octubre, desenes de milers de persones van participar en més de 7.400 esdeveniments en 188 països: els estudiants afganesos van plantar arbres fora de Kabul, la gent ha instal · lat panells solars a la teulada d'un orfenat a Sud-àfrica, i la mare de McKibben i altres residents de la seva Bedford, Massachusetts , poble de jubilació es van reunir per fer una excursió als contenidors de compost.

Per McKibben, 2011 va ser l'any més actiu encara. Al setembre, un mes després que ell va ser un dels més de mil detinguts a Washington, encapçalada 350.org "planeta que es mou", on la gent de més de 175 països caminava, corria, i amb bicicleta el 2000 per protestar contra la dependència dels esdeveniments del món en els combustibles fòssils. A Boston, la seu a Cambridge, Projecte Futur Millor va ajudar a prop de 1.000 persones de tot l'estat a un míting al Cristóbal Colón Waterfront Park. Després va venir la rotllana de la Casa Blanca protesta al novembre. Mirant cap enrere en aquests mesos, McKibben diu que va ser "la caiguda més forta de la meva vida." D'un home que s'ha mantingut enmig d'una multitud cridant de pingüins de l'Antàrtida i la febre del dengue a Bangla Desh, que és molt dir.

***MITCH PAINE

Stand and Deliver: McKibben, que encara es pot sentir incòmode en el centre d'atenció, dirigeix ​​a una multitud.

McKibben ara passa molt del seu temps a la carretera, donant discursos, guanyar els cors i les ments. Que rep de cinc a 10 invitacions va parlar un dia i li costa molt convertir qualsevol d'ells cap avall. A més, es fa regularment el seu cas en editorials dels diaris, en els campus universitaris, i en programes de televisió com Charlie Rose, The Batega Xou amb David Letterman i The Colbert Report. Per als últims mesos ha viatjat extensament i sembla alhora incansable i profundament cansat.

"El meu paper principal ara és mascaró de proa, orador, estrateg", diu. És clarament un paper que segueix creixent en. "Bill pot ser molt autocrític", diu John Elder. Quan McKibben va començar a parlar en públic, el seu amic diu, que sovint comencen amb una disculpa. "Jo no hauria d'estar aquí", diria McKibben. "Realment hauria de ser algú més per aquí."

"Però ell li ha donat tants discursos i és que per estar tan al dia i ben informat", diu Elder, "que ara, quan ell parla que és un dinamo."

Bé, potser no és exactament una dinamo. En la seva intervenció en Ocupar Boston a l'octubre, de peu amb una mà es va enfonsar en una butxaca dels pantalons, que semblava un home encara s'està acostumant a la seva retòrica activista. Atacar els usuals vilans del medi ambient - els germans Koch, la Cambra de Comerç dels EUA, ExxonMobil - s'assemblava una mica sorprès en sentir aquestes paraules feridores que surt de la seva boca. No és que ell no creu en la seva causa - el que fa, amb passió - o se senten obligats a seguir amb tota l'energia que pugui reunir. És només que "no té set de batalla", diu Small. McKibben de vegades sembla com si ell prefereix estar a casa amb la dona i el gos que fora de reunió de les tropes. "Ell és el tipus de Jimmy Stewart d'heroi americà, que només es mou quan se li provoca", diu el ministre. "I ha estat provocat".

El desafiament per davant per McKibben serà mantenir la seva credibilitat i l'autenticitat mentre es mou cada vegada més en l'activisme. "Quan vaig escriure The End of Nature, "diu," va ser molt clar per a mi que jo no era l'objectiu, en el sentit que jo sabia que no volia que el planeta s'escalfi i bufar. "No obstant això, , diu, "segueixo sent un periodista.Aquestes segueixen sent les eines bàsiques del meu ofici:. Indagació i comprensió "

No obstant això, va ser l'activista no McKibben, el periodista, que li va dir a Politico.com: ". Si els germans Koch, va dir el president Romney a Frack Old Faithful perquè va llançar gas propà, que li preguntava què tan alt que havien desitjat que es" línies com que són divertits i potser eficaç, però pot fer que vostè perdi el vell Bill McKibben. Fins i tot McKibben, segons sembla, de vegades troba a faltar la vella McKibben. Tot i que troba satisfacció en el seu treball, no puc imaginar que la vida del seu escriptor silenciós s'ha anat per sempre. "Si jo realment pensava que," ell diu, "que acabava de arraulir en un racó i plorar".

Gent de vegades pregunta si es penedeix de McKibben escriure The End of Nature, el llibre que el va posar en el camí a la celebritat del medi ambient. Ell diu que troba a faltar escriure sobre altres temes que el canvi climàtic, però en realitat només té un lament sobre la seva famosa obra. En la introducció a l'última edició, escriu que "l'única cosa que realment canviaria, si pogués, són els fets. M'he passat tots els dies de la publicació, resant perquè aquest llibre es van equivocar. Aquestes oracions no han estat respostes. "

***

Bill McKibben estima d'hivern a Vermont. Un apassionat cross-country esquiador, ell diu que és l'època de l'any ", fins i tot un home desmanegat i maldestre com jo pot arribar a ser elegant per a una temporada." Els dies llargs i foscos també li dóna temps per escriure, pensar i reflexionar sobre la seva pròxima es mouen.

En primer lloc, hi ha una elecció presidencial a considerar. "Els temes ambientals - locals, regionals i nacionals - han tingut un paper en totes les eleccions, i espero que torni a", explica Al Gore, i McKibben esperances que té raó. Part de la raó de les protestes de la Casa Blanca de McKibben, després de tot, era posar l'ambient de nou en el radar d'Obama.Però tot i McKibben té un cartell d'Obama penjat a casa (a la porta del bany, de tots els llocs), que no admet plans per a la campanya 2012.

En el seu lloc, prenent una pàgina del moviment Ocupar, el 2012 se centrarà en "personalitat corporativa" i subsidis als combustibles fòssils. Ara que sona com el vell Bill McKibben. També sona, així, una mica avorrit. Però si McKibben i el seu equip poden fer que la gent a tot el món per parlar de la concentració de diòxid de carboni a l'atmosfera, es pot trobar segurament una manera de fer interessant personalitat corporativa. Si més no té un parell de mesos més d'hivern per esquiar i estratègies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...