"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dilluns, 24 d’octubre del 2011

5 AL DIA.

La campanya ‘5 al dia’ esta organitzada per Mercabarna i l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província. Aquesta és la seva dotze edició i esta dedicada especialment als alumnes de 4rt de primària, les seves famílies i professorat.



L’objectiu principal es promoure el consum de les fruites i hortalisses entre els infants, així com entre les seves famílies i les escoles. En els darrers anys, el  consum excessiu de làctics, pastisseria i sucs ha passat pel davant de fruites i hortalisses. I cal que els infants coneguin
 que una alimentació sana i equilibrada pot evitar problemes de salut derivats de mals hàbits alimentaris com és la obesitat infantil. Per això, promouen el consum de 5 racions al dia de fruita i hortalisses, i seguir la piràmide alimentària per conèixer els aliments i les racions que cal consumir diàriament segons l’Organització Mundial de la Salut.

Si voleu saber més sobre 5 al dia aquí teniu l’enllaç: www.5aldia.es. En aquesta web hi trobareu molta informació interessant, jocs, fitxes de fruites i hortalisses, fitxes per pintar, enllaços i molt més.

Al següent enllaç trobareu un vídeo informatiu. http://5aldia.es/ca/visita_video.php

2 comentaris:

  1. Està bé que s'inculque als xiquets que megen fruita, però trobe que seria molt millor que la dirigiren als pares. Els són els que veritablement poden promoure el canvi alimentari.
    Quantes voltes per estes terres on qualsevol té un bancal amb raïm o arbres fruiters variats, tot natural i sense intermediaris, he de sentir: "S'han perdut, com que no ens agrada molt la fruita".

    ResponElimina
  2. Hola! Vicent L. Tens raó, però entenc que la campanya va dirigida als infants i als seus pares pel que diuen a la seva web. Però potser que la part dels pares és molt didàctica i potser caldria que fos més lúdica per promoure els canvis alimentaris. Les broquets de fruita les trobo fantàstiques com un bon joc a la cuina per grans i petits Uns preparen la fruita i els altres la punxen.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...