"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 16 d’agost del 2011

CINC IDEES PER EL RESIDU ZERO.


logo_residu_0_p
Residu zero és una opció de futur per reduir dràsticament el nombre de deixalles que produïm fins a la utòpica xifra de zero.  El residu zero va més enllà del reciclatge i ens demana un petit esforç més, ens posa el llistó més amunt, però tothom pot ajudar. En els darrers anys s’han incrementat els embolcalls en top tipus de productes fins potser l’absurd com envasar cada magdalena dins d’un paquet individual i totes dins d’un altre paquet o preparar racions de poma al buit. Són realment necessaris  els envasos d’un sol ús i sense retorn?.
Aquí teniu cinc idees per fer possible, el impossible.

  1. Comprar a granel o per pes:  fruita, peix, carn, llegums, bollaria, pa, formatges i embotits.
  2. Agafa el carretó, la bossa i la llista per anar a comprar.
  3. Re-utilitza, intercanvia, repara: els mobles, electrodomèstics, roba, parament de la llar, llibres i vídeos. Col.labora en campanyes de sensibilització social.
  4. Consumeix amb el cap i compra el que realment necessites. No llencis el que funciona, pensa en la venda de segona mà o el intercanvi.
  5. Tingues en compte la qualitat davant de la quantitat, l’obsolescència programada, la compra local, l’opinió de altres consumidors, productes fets en materials reciclats sobre tot en objectes de paper i si pots sustitueix el seu consum per exemple: paper de cuina per draps de roba.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...