"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 18 de febrer del 2011

Les taronges ecològiques són més riques en vitamina C


taronges_cont_04_01_11.jpg
FONT: www.rural.cat


04/01/2011 AlimenCat Després de més 10 anys d'investigacions, un estudi de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSIAMN) de la Universitat de València, ha descobert que les taronges ecològiques compten amb una major quantitat de vitamina C que les procedents de l'agricultura tradicional. 


Per dur a terme el projecte, els investigadors han estudiat la mateixa quantitat de taronges de diferents varietats, tant de producció ecològica com convencional, procedents d'explotacions situades en les comarques citrícoles del sud de València. Els resultats obtinguts constaten que els fruits ecològics tenen un major valor nutricional, ja que amb cada 100 mililitres de suc de taronja ecològica s'arriba a la dosi diària recomanada (més de 60 miligrams), i en canvi, amb la taronja procedent de l'agricultura tradicional no s'aconsegueix aquesta dosi.

Segons explica Mª Dolores Raigón, coordinadora d'aquests treballs i professora de l'ETSIAMN, "la diferència obtinguda en els valors de qualitat del fruit provinent de l'agricultura ecològica es converteix en criteri clau per a l'èxit en la comercialització d'aquests productes". Segons les últimes estadístiques consultades per l'ETSIAMN, el 80% dels cítrics produïts a Espanya s'exporten, essent Alemanya el país que encapçala la importació de cítrics ecològics, amb més d'un 40% de les vendes. Seguidament se situa el mercat intern espanyol, França (13%), Regne Unit (9%) i Holanda (8%).

Raigón assegura que la taronja "és el producte més demandat i representa pràcticament el 80% de la producció ecològica. La segueixen en importància la clementina, la llimona, el pomelo i la llima". També apunta, com a avantatge del cultiu de cítrics ecològics, que "implica recórrer a més mà d'obra, tant per les feines de desbrossament i recol·lecció com per la manipulació de la taronja en fresc. A aquest efecte socioeconòmic s'ha d'afegir els beneficis mediambientals de la producció ecològica, exempta d'herbicides i substàncies químiques de síntesi, la qual cosa repercuteix en la riquesa biològica dels sòls, en la qualitat de les aigües subterrànies i en l'increment de la fauna al voltant de les explotacions, sense oblidar els valors nutricionals, ja que el suc procedent de fruits ecològics aporta un 10% més de vitamina C".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...