"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 20 de febrer del 2011

Japó suspèn l'actual temporada de caça de balenes a l'Antàrtida

De efeverde us deixo una bona noticia sobre les balenes i captures del Japó, gracies a Sea Sheperd i les seves accions aquest any Japó ha suspès la temporada de pescar balenes.

Font: efeverde.com

Tòquio, 18 feb (EFE) .- Japó ha confirmat avui que ha decidit suspendre l'actual temporada de caça de balenes a l'Antàrtida, que havia de prolongar fins al març, a causa de les accions de l'organització ecologista Sea Shepherd contra la seva flota balenera.

El ministre de Pesca nipó, Michihiko Kano, va explicar en una roda de premsa que la mesura respon a la necessitat de "garantir la seguretat" de la tripulació dels baleners exposats a les "contínues interferències" de Sea Shepherd.
Kano, citat per l'agència local Kyodo, va afegir que la flota tornarà aviat a Japó, encara que va evitar fer comentaris sobre quina serà la posició japonesa davant la temporada balenera del proper any.
Aquesta és la primera vegada que el Japó suspèn la seva caça de balenes, que realitza cada any entre la tardor i primavera amb supòsits fins científics, des que Sigui Shepherd va començar la seva campanya contra els baleners nipons en aigües de l'Antàrtida, el 2005.
Per als ecologistes, la caça de cetacis del Japó amaga motius purament comercials.
L'Agència de Pesca del Japó ha informat aquest dimecres que el balener Nisshin Maru, que processa les captures de tres arponer nipons, havia paralitzat la seva activitat en aigües antàrtiques el 10 de febrer per seguretat a causa de les accions de Sea Shepherd.
Aquest grup ecologista ha tingut diversos enfrontaments amb arponer japonesos aquesta temporada, igual que en anys anteriors, quan van sabotejar la pesca balenera amb pràctiques com abordatges, llançament d'àcids corrosius o encadenaments dels seus activistes a balener.
La paralització temporal va ser rebuda amb escepticisme per Sigui Shepherd i el Govern d'Austràlia, que l'any passat va denunciar al Japó davant el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia per amagar motivacions comercials en la seva caça de balenes amb suposats fins científics.
Les captures anuals de la flota japonesa s'han reduït gradualment i l'any passat només va capturar 507 balenes a l'Antàrtida, prop del 60 per cent del seu objectiu.
Per a aquest exercici la quota era de 850 mamífers però, segons el Sea Shepherd, els vaixells nipons amb prou feines han pogut capturar entre trenta i cent cetacis, en la que suposa la pitjor campanya de la seva història. EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...