"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 16 d’abril del 2016

Una APP interactiva promou el consum de fruites i verdures entre els escolars


De la web de RuralCat us deixo el següent article per si es del vostre interès.

Prop de 300.000 escolars participen aquest curs del pla promogut per la Generalitat que promociona hàbits de consum saludables.


Una APP interactiva que permet als alumnes analitzar els seus hàbits de consum de fruites i verdures és l’última novetat incorporada dins el Pla de consum de fruites i verdures promogut per la Generalitat de Catalunya. L’APP forma part del taller organitzat per AFRUCAT “Jo i la fruita” en el qual participaran uns 2.000 nenes i nens de 43 centres educatius catalans.

A través d’aquesta APP s’analitzaran els hàbits d’alimentació i activitat física dels nens/es i el nivell de coneixement i consum de les fruites i hortalisses que es distribueixen en el Pla de consum. Les activitats de l’APP també busquen transmetre d’una manera participativa les avantatges del consum de fruites i hortalisses i com es poden incorporar en la dieta diària de tota la família.

El taller “Jo i la fruita” també compta amb una segona part que es desenvolupa en una cúpula on es projecta un audiovisual sobre el recorregut de la fruita des del camp fins que arriba a casa.


Pla de consum de fruita i verdura

Catalunya impulsa per setè any consecutiu el Pla de consum de fruita i verdura a les escoles. Aquest Pla forma part de l’estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum d’aquests productes i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.

La iniciativa pretén que els joves consumidors valorin més les fruites i les hortalisses, i, per tant, n’augmenti el consum futur, i també contribuir a la promoció d’hàbits de consum més saludables, i, en conseqüència, reduir el risc de patir determinades malalties com ara l’obesitat i la diabetis.

El Pla està finançat per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura i compta amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut.

Durant aquest curs participaran en el pla 1.213 centres educatius i arribarà a prop de 293.000 nens/es de segon cicle d’educació infantil i primària (quan es va iniciar el pla eren 50.000 alumnes i 213 escoles).

La previsió de distribució de fruita i hortalisses és de 1000 tones (poma, pera, mandarina, taronja, maduixot, plàtan, cirera, nespra, albercoc, préssec, nectarina, kiwi, pastanaga i cirerol) durant els mesos de gener a juny, de les quals fins ara s’han distribuït 450 tones de producte.

D’altra banda, com a mesures d’acompanyament per donar suport a la distribució de fruita, aquest curs s’han organitzat dos tallers sobre hàbits de consum saludables en 268 centres educatius, que arribaran aproximadament a 10.800 infants. Un d’aquests tallers és “Jo i la fruita” promogut per AFRUCAT i el segon és “Frutiland”promogut per l’entitat “La Nave va”.

L’objectiu dels tallers és donar suport al lliurament gratuït de fruita i hortalisses i reforçar l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables. Els tallers s’adrecen als infants de cicle inicial i mitjà de primària dels centres educatius que participen en aquest Pla.

Pel pla de comunicació del programa del curs 2015/2016 s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Futbol Club Barcelona i del Reial Club Deportiu Espanyol, que mitjançant un conveni signat amb el DARP a finals de l’any 2015, han cedit imatges de jugadors per la campanya.

En el curs 2015/2016 el pressupost destinat a aquest projecte és de d’2.17€. El 75% d’aquest import ha estat cofinançat per la Unió Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...