"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 12 d’agost del 2015

Els Persèids o Llàgrimes de Sant Llorenç

Foto: www.lesmuntanyes.com

Avui, 12 d'agost, després de dos dies de Sant Llorenç i fins el 14, podem veure la pluja d'estels. Com cada any es produeix quan la terra en el seu recorregut al voltant del sol i seguint la seva òrbita, travessa la cua del cometa Swift-Tuttle, la pols còsmica al entrar en contacte amb l'atmosfera terrestre es crema i fa que veiem els estels fulgurants creuant el cel, només són meteors molt petits que es consumeixen deixant un rastre espectacular.  

Se'n diuen Persèids perquè al observar-les sembla que surtin de la constel·lació de Perseu, són visibles durant el període que va entre mitjans de juliol i finals d'agost.

També s'anomenen llàgrimes de Sant Llorenç perquè els dies que se'n poden observar més quantitat coincideix aproximadament amb la data que celebrem la festivitat del sant, el 10 d'agost. Per observar-les, el millor són les nits estrellades i fosques sense contaminació lumínica i amb lluna nova com succeeix aquest any, encara que els núvols poden deslluir la seva visió. Però de totes maneres, si teniu l'oportunitat, no deixeu d'observar-les és tot un espectacle que ens dona les nit d'estiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...