"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 30 d’agost del 2015

Espigoladors i The Guardian



Heu sentit a parlar d'aquest projecte? Ja fa uns mesos vaig llegir una noticia sobre la seva idea i la vaig trobar força interessant. Avui, el diari The Guardian se'n fa ressò amb el següent article
'Catalan project harvests unwanted fruit and veg for people in need' (Projecte català de collita de fruites i verdures no comercialitzables per a les persones necessitades). El podeu llegir des de l'enllaç anterior. molt recomanable.

Els Espigoladors és un projecte que tracta de aprofitar totes aquelles verdures i fruites que no poden comercialitzar-se especialment per el seu aspecte perquè són imperfectes, també per excés de producció o perquè està massa madura. Grups de voluntaris es posen d'acord amb productors i agricultors. I recullen el que queda en el camp un cop feta la collita.
A vegades diu que han arribat a collir una tona en un matí.

Aquests productes els fan arribar a la xarxa d'entitats que ja reparteixen menjar a persones necessitades en forma de donació i altre part va a la producció de melmelades, cremes i sopas que es comercialitzen amb el nom d'im-perfecte.

En el procés es tracta d'integrar les persones en exclusió social i fer-ne un projecte integrador.
Es tracta de lluitar contra el malbaratament alimentari, fent que els productes frescos arribin a les persones que els necessiten, més a més vol fer consciencia que el menjar no es pot tractar com un residu i que cal aprofitar els recursos i valorar els aliments d'altre forma que no només per la vista. Si voleu més informació podeu entrar a la seva web espigoladors.cat .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...