"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 3 de febrer del 2015

La tendència a l'escalfament prossegueix el 2014, segons l'OMM

A continuació us deixo l'informe del AEMET (traducció automàtica) sobre el registres més alts de temperatures des de segle XIX.

2015.02.02 - L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha classificat 2014 com l'any més calorós del que es tingui registre, el que es situa en una tendència a l'escalfament contínua.

Després d'haver reunit els principals conjunts de dades internacionals, l'OMM va observar que la diferència de temperatura entre els anys més càlids era tan sols de diverses centenes de grau, és a dir, menor que el marge d'incertesa.

Les temperatures mitjanes mundials de l'aire sobre la superfície terrestre i la superfície del mar
el 2014 van ser superiors en 0,57 ° C (1,03 ° F) a la mitjana a llarg termini de 14,00 ° C (57,2 ° F)
del període de referència 1961-1990. A tall de comparació cal assenyalar que, segons els càlculs de l'OMM, el 2010 les temperatures van ser superiors en 0,55 ° C (1,00 ° F) a la mitjana i el 2005 a 0,54 ° C (0,98 ° F). El marge d'incertesa es va estimar en 0,10 ° C (0,18° F).



"La tendència general a l'escalfament és més important que la classificació d'un sol any", va manifestar el secretari general de l'OMM, Michel Jarraud. "De l'anàlisi dels conjunts de dades es desprèn que, en valors nominals, 2014 va ser l'any més càlid des que es tenen registres, però hi ha molt poca diferència entre els tres anys més calorosos ", va dir el senyor Jarraud.

"Catorze dels quinze anys més càlids s'han donat tots en aquest segle. Preveiem que el escalfament de la Terra continuarà ja que, a causa de l'increment dels gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera i del contingut calorífic dels oceans, estem abocats a un futur més calorós ", ha assenyalat.

Al voltant del 93% de l'excés d'energia atrapat a l'atmosfera pels gasos d'efecte hivernacle procedents dels combustibles fòssils i d'altres activitats humanes acaba en els oceans. Així doncs, sense el contingut calorífic dels oceans no s'entén el sistema climàtic. Les temperatures a la superfície del mar a escala mundial van aconseguir nivells sense precedents en 2014.

2014 Any més càlid des de que hi ha registres 1

És de destacar que les elevades temperatures de 2014 es van donar tot i que no s'havia donat realment un episodi d'El Niño. Aquest fenomen es produeix quan unes temperatures de la superfície del mar superiors a la mitjana en la part oriental del Pacífic tropical es combinen amb sistemes de pressió atmosfèrica que autoreforçants, la qual cosa té un efecte general de escalfament del clima. El 1998? L'any més càlid abans del segle XXI? les altes temperatures es van donar a la vegada que un episodi d'El Niño de forta intensitat.



"En 2014 a una calor sense precedents es van sumar pluges torrencials i inundacions en molts països i sequeres en altres, com cal esperar d'un clima en evolució ", va dir el senyor Jarraud.

Avui és més necessari que mai comptar amb uns serveis meteorològics i climàtics fiables per augmentar la resiliència davant els desastres i ajudar els països i les comunitats a adaptar-se a un clima que canvia ràpidament i que, en molts llocs, és cada volta més clement, va declarar el senyor Jarraud.


L'OMM ha publicat l'anàlisi de les temperatures mundials amb vista a les negociacions sobre el canvi climàtic que se celebraran a Ginebra del 9 al 14 de febrer. Aquestes converses contribuiran a aplanar el camí perquè les parts en la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic adoptin un acord a París el proper desembre.

L'anàlisi de l'OMM es basa, entre altres coses, en tres conjunts de dades complementàries que mantenen al dia el Centre Hadley de l'Oficina Meteorològica del Regne Unit i la Unitat d'Investigació Climàtica de la Universitat d'East Anglia del Regne Unit (conjuntament); el Centre Nacional de Dades Climàtiques de l'Administració Nacional de l'Oceà i de la Atmosfera (NOAA), i l'Institut Goddard d'Investigacions Espacials (GISS), el funcionament està a càrrec de l'Administració Nacional d'Aeronàutica i de l'Espai (NASA).


Per estimar les temperatures mitjanes mundials s'utilitzen també sistemes de reanàlisi, els quals usen al seu torn els sistemes de predicció meteorològica més avançats per combinar nombroses fonts de dades i proporcionar així una anàlisi complementària de les temperatures. L'OMM en particular utilitza les dades de la reanàlisi elaborat al Centre europeu de predicció meteorològica a mig termini, que també classifica 2014 com un els quatre anys més càlids.

2014 Any més càlid des de que hi ha registres febrer

L'informe final sobre l'estat del clima en 2014, que ofereix informació més detallada sobre les tendències regionals i els fenòmens extrems, estarà disponible al març de 2015.

2014 Any més càlid des de que hi ha registres març

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...