"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 24 d’octubre de 2014

Zephyranthes candida. Una flor molt especial.

Avui visitant el bloc amic De Jardí, he trobat informació d'aquesta planta que dona unes flors molt maques i que apareixen cada any al meu jardí sense que em cuidi gaire,  més a més es van estenen per el jardí sense problemes.Una amiga em va donar un test, però no sabia com es deien, les vaig plantar al jardí en un bancal i van fent al seu aire.  Mai havia sabut com es deien fins avui i per això he transcrit aquest escrit al meu bloc. Espero que us agradin les Zephyranthes.

Una entrega un poc endarrerida.
Les primeres pluges del final de l'estiu desperten al Zephyrantes candida i el duen a florir tota la primera part de la tardor.
A diferència del Z. grandiflora les fulles són redones, paren més carnoses i es mantrindran tot l'any a la vista. Això sí, amb un poc d'ajuda a l'estiu. No li agrada molt quedar-se sec. Si aneu a trasplantar-lo eviteu açò ho perdreu un any de floració.Es natural de Sud-amèrica, podent-se trobar per tota la vora de les platges de la desembocadura del Rio de la Plata. Fins al punt, que la llegenda diu que el nom d'aquest li ve donat per algun explorador espanyol que en veure tota aquella explossió de flors blanques en les maresmes de l'estuari, li va donar el nom de "riu de la plata", que més tard inspiraria el d'Argentina, a la terra de més al darrere d'eixes platges argentades.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...