"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dijous, 2 d’octubre del 2014

XARXA DE PARCS NATURALS

La Xarxa  de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona compta amb 12 espais naturals a la provincia de Barcelona d'alt valor ecològic, cultural, arqueològic, agricola i paisatgístic.


Aquest 12 espais són: Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural del Montseny, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Montnegre i del Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc de Collserola, Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola i el Parc del Foix.

Aquest conjunt de parcs ocupen 100.632 hectàrees d'espais naturals protegits, intervenen els ajuntaments i la Diputació de Barcelona amb la seva gestió. El que ocupa més espai és el Parc Natural del Montseny.

Els parcs naturals es planifiquen i gestionen d'acord amb els plans especials, que s'han elaborat amb la implicació dels municipis del seu àmbit territorial i protegeixen els valors del entorn natural i cultural apostant per un equilibri sostenible en la preservació dels parcs i el desenvolupament econòmic de la població.

Cada parc té centres d'informació i documentació. On podreu trobar informació d'itineraris, museus i exposicions, equipaments pedagògics, publicacions i allotjaments. També podeu consultar l'agenda de cursos i tallers. Per més informació: www. diba.es/parcsn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...