"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 8 d’octubre del 2014

PARC DEL MONTNEGRE I EL CORREDOR

El Parc del Montnegre i el Corredor esta gestionat per la Xarxa de Parcs Naturals i esta emparat legalment per un pla especial de protecció del medi físic i del paisatge que es va aprovar el 20 de juliol del 1989.

www.espaciorural.com

Ocupa 15.000 ha. al voltant del dos massissos que l'anomenen, situat a la Serralada Litoral entre les comarques del Maresme i el Vallès Oriental.

Si hi poden fer moltes excursions per a totes les edats degut al seu relleu suau són caminades de poca dificultat, hi trobem dos senders de gran recorregut que travessen el parc el GR-5 i el GR-92, que estan molt ben senyalitzats. S'hi troben una xarxa de serveis per les activitats de lleure molt amplia i amb equipaments de tota mena des de restaurants a allotjaments de públics i privats.

S'hi troben un gran quantitat de patrimoni arquitectònic des de restes arqueològiques  neolítiques com el Dolmen de la Pedra Gentil, fins a restes iberes i medievals. Fins i tot les restes d'un aqüeducte romà a la vora de Pineda de Mar.

Respecte al medi físic esta format per sòl granit que per l'erosió dona lloc al sauló. En algunes zones les roques formen gran boles de pedra anomenat caos de boles. El Montnegre te un relleu més abrupte i el Corredor més suau. El clima és principalment mediterrani, més suau a la vessant que mira mar que l'interior que mira al Montseny.

La vegetació és bàsicament de suredes, alzinars i pinedes de pi pinyer. Encara que a les zones més humides i trobem rouredes, vernedes i castanyeredes molt tocades pel xancre. Algun faig i algun bedoll. Moltes terres de conreu estan abandonades i creixent brolles i garrigues.

La Fauna es abundant tant mamífers, com aus. Hi trobem genetes, esquirols, guilles, serps blanques i aligot, aliga marcenca, picot verd, i molt d'altres.

Si teniu temps aprofiteu per fer-hi una excursió sempre val la pena.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...