"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 16 de febrer del 2014

Kerry demana aturar la canvi climàtic abans d'arribar a un punt sense retorn

Del bloc efeverde.com us deixo el següent article sobre el canvi climàtic. Finalment, sembla que cal posar-se les piles. I ara sembla que més que mai comença a ser urgent, ja no hi han gaires motius per negar el canvi climàtic amb raons, encara que alguns sempre continuaran fent-lo, per interessos propis o econòmics. Com tots els relacionats en energies no renovables i carbonitzades.

John Kerry, el secretario de Estado de EEUU.
John Kerry , el secretari d'Estat dels EUA , amb el secretari general de l'Associació de les Nacions Asiàtiques del Sud-est . EFE / EPA / Adi Weda

El secretari d'Estat dels EUA , John Kerry , ha defensat avui a Jakarta la necessitat de combatre el canvi climàtic abans que arribi a un punt de no retorn , al començament d'una visita oficial a Indonèsia .

En una intervenció al Centre d'Amèrica davant d'un públic format principalment per estudiants , Kerry va demanar la participació de tots els indonesis per impedir que les previsions dels científics es compleixin : que el nivell del mar pugi un metre aquest segle i cobreixi grans extensions ara habitables , que morin espècies , més sequeres i menys aigua , i la transformació de l'agricultura .

" He vist en persona el que ha passat a Filipines amb tifó Haiya i seria devastador que fos més freqüent" , va manifestar Kerry en la seva intervenció retransmesa en directe per internet .

" He vist zones de guerra , però res com la devastació del tifó Haiya ", ha apuntat el secretari d'Estat , que va arribar a comparar el canvi climàtic amb una arma de destrucció massiva .

El Haiya va passar per les Filipines el novembre passat i va causar 6.201 morts , 1.785 desapareguts , 28.626 ferits i 16 milions de damnificats , sense comptar l'extensa destrucció i els milions de dòlars en pèrdues .

"Alguns països , inclosos els Estats Units , contribueixen més al problema , i tenim la responsabilitat de contribuir més a la solució , però , en última instància , tots som responsables" , va reconèixer Kerry .

El cap de la diplomàcia va dir que la lluita contra el canvi climàtic s'havia convertit en una prioritat de l'administració del president Barack Obama .

" Amb Obama , hem fet més en cinc anys per retallar les emissions de gasos que en els vint anys anteriors" , va destacar Kerry , i ha afegit que la setmana entrant ordenar a totes ambaixades dels Estats Units que donin prioritat a aquest problema .

El secretari d'Estat va subratllar que durant la seva visita a la Xina , abans de viatjar a Indonèsia ahir , va obtenir el compromís del règim xinès per treballar junts per tal d'atenuar els efectes del canvi climàtic global .

Xina i els Estats Units són els dos principals emissors dels gasos d'efecte hivernacle .

"Res us s'atura per actuar aquí , a Indonèsia " , ha assenyalat Kerry , que va demanar a tots els indonesis que ajudin en la seva vida quotidiana i que demanen dels seus governants polítiques .

Estats Units col · labora amb Indonèsia amb fons per a la reducció de gasos responsables de l'efecte hivernacle i la condonació del deute per la conservació de boscos .

La conferència va ser seguida en directe per indonesis a les illes de Sumatra i de Borneo .

Kerry té previst en aquesta visita reunir-se amb el president d'Indonèsia , Susilo Bambang Yudhoyono , el seu homòleg , Marty Natalegawa , i el secretari general de l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic ( ASEAN ) , Le Luong Minh .

El canceller indonesi ha dit en declaracions prèvies a la visita que , a més d'abordar l'agenda bilateral , buscarà el suport dels Estats Units per a la creació d'un tractat de contenció de la violència a la regió d'Àsia i el Pacífic .

" El tractat es centrarà en la resolució pacífica de les disputes sense l'ús de la força militar" , va explicar Natalegawa .

Les reclamacions sobiranistes de la Xina sobre mars i arxipèlags del Sud-est Asiàtic són el principal focus desestabilitzador a la regió .

Kerry , durant la seva estada a Pequín , va instar els líders xinesos a obrir més vies de diàleg en els conflictes amb països veïns , com el Japó o Filipines.

Xina considera territori nacional la major part del mar de la Xina Meridional , el que l'enfronta amb diverses nacions del Sud-est Asiàtic .

La visita de Kerry a Indonèsia , que conclou demà , permetrà signar dos memoràndums , un per a la protecció de la flora i la fauna , que combatrà a més el comerç d'espècies en perill , i l'altre de cooperació al desenvolupament de tercers països .

Després del seu viatge a Indonèsia , Kerry es dirigirà als Emirats Àrabs Units abans de tornar a Washington , l'última escala d'una gira per quatre països que va començar a Corea del Sud aquesta setmana i va continuar a la Xina. EFE

- Veure més a: http://www.efeverde.com/blog/noticias/kerry-pide-atajar-el-cambio-climatico-antes-de-llegar-un-punto-sin-retorno/#sthash.yTqjqoeW.dpuf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...