"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimarts, 25 de febrer del 2014

Insectes que s'alimenten d'arrels amenacen els embornals de carboni

De la web efeverde.es us deixo aquest article sobre el canvi climàtic i els insectes. (traducció automàtica).

Els insectes que s'alimenten de les arrels dels arbres afecten la capacitat dels boscos d'actuar com a embornals naturals de carboni i contrarestar els efectes del canvi climàtic , han informat avui mitjans locals .
 Insectos

Alguns estudis preveuen que l'augment dels nivells atmosfèrics de CO2 provocarà una mena d '"efecte de fertilització " mitjançant un augment en el ritme de la fotosíntesi i l'increment de la biomassa vegetal del planeta .

Però Scott Johnson , expert en ecologia de la Universitat de Western Sydney , i el seu col · lega Markus Riegler , consideren que aquestes projeccions han defugit l'impacte que puguin tenir els insectes que s'alimenten de les arrels dels arbres .

Pels científics , aquests insectes tenen capacitat per limitar l'augment de la biomassa provocat per l'augment del CO2 , l'aliment de les plantes en el procés de fotosíntesi que , en interacció amb l'aigua , allibera oxigen a l'atmosfera .

Per a efectes de l'estudi , Johnson i Riegler van sotmetre a un grup d'arbres joves d'eucaliptus ( Eucalyptus globulus ) a diversos nivells de concentració de CO2 ia la presència dels insectes que s'alimenten d'arrels en un hivernacle , segons l'estudi divulgat per la cadena local ABC .

Els nivells de CO2 fixats van ser de 400 parts per milió , que és l'actual , i de 600 parts per milió , concentració que es pronostica tindrà el planeta en unes tres a quatre dècades .

Així mateix, els experts van utilitzar un tipus d'escarabat rinoceront ( Xylotrupes Gideon australicus ), les larves viuen a la terra i s'alimenta d'arrels .

En els experiments , els arbres van créixer més ràpidament en ambients de major concentració de CO2 , tal com s'esperava , però això es donava només en l'absència dels escarabats .

En el cas que no havien escarabats , la biomassa de brots i arrels van créixer en un 46 i 35 per cent , respectivament , segons l'ABC .

Però quan els científics van col · locar escarabats en aquest mateix ambient d'alta concentració de diòxid de carboni , "les plantes bàsicament van deixar de créixer " per la seva incapacitat de "treure profit dels alts nivells de CO2" , va explicar Johnson .

Els investigadors també van descobrir que quan els escarabats rinoceront estaven sobre les fulles , els arbres tenien un 9 per cent menys d'aigua que els altres eucaliptus lliures d'aquests insectes .

"Si les plantes no creixeran com s'esperava o no van a desenvolupar-se bé , llavors es reduirà el segrest de carboni ", el que evita que sigui emès a l'atmosfera , va comentar l'investigador australià . EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...