"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dissabte, 20 d’abril del 2013

DOS LLIBRES DE JARDINERIA PER SANT JORDI.



Els dos darrers llibres que adquirit de jardineria són molt recomanables. Aquí teniu una foto de la portada que ja us diu moltes coses.

The All New Square Foot Gardening és la revisió del primer llibre de Mel Bartholomew del 1980 del qual s’han venut 2 milions de copies diuen que el llibre més venut de jardineria. Explica un mètode per jardí i hort molt senzill que aviat provaré per veure si és adaptable a les nostres condicions. Es tracta de preparar uns bancals delimitats d’unes mides donades i utilitza una barreja de substrat especial per cultivar-hi.

The Lasagna Gardening de Patricia Lanza és també un sistema de crear sòl sobre el nostre sòl existent a base de compostar a capes. Ja he provat de fer-ho algunes vegades al jardí i de veritat que dona bons resultats, però cal anticipació per preparar la zona que voldrem plantar de 3 a 6 mesos més tard i  també cal molt de material i restes vegetals. Jo l’utilitzo sovint per refer àrees del hort o jardí durant tardor i hivern per plantar-hi més tard a l’estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...