"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 7 de novembre del 2012

#OBAMA, #VERMONT, #BILLMCKIBBEN I #350.org

Ahir vaig anar a dormir sabent que Obama tenia que guanyar les eleccions americanes,  però les darreres noticies eren que guanyava Romney i Barack Obama només tenia al seu cistell els delegats del estat de Vermont, on viu un dels activistes més compromesos en aquest moment amb el canvi climàtic, Bill Mckibben.


Crec que en els propers anys moltes coses canviaran entre elles el clima, l'escalfament global arribarà als famosos dos graus d'increment,
gairebé impossible canviar-ho, caldria que tothom que viu al planeta sincronitzes ara mateix i demà tot es mogues amb energies renovables com la solar i l'eòlica i deixéssim d'emetre CO2 a l'atmosfera. Potser si actuem tots, cada una de les persones en el mon occidental molt més que les que viuen en països emergents o en desenvolupament, encara que sigui senzillament per donar exemple, podem canviar la situació.

Bill Mckibben fundador del moviment 350.org que ara ja s'estes arreu del planeta, tractant de conscienciar a tothom de la necessitat de fugir dels combustibles fòssils i reduir el consum i la dependència de petroli, gas i carbó mineral. En el darrer any, ell va aconseguir que Barack Obama signes un document que va fer aturar la construcció de la canonada Keystone XL que tenia que dur les sorres bituminoses del Canada al Golf de Mèxic per esser refinades i exportades amb vaixell arreu del planeta Terra. Bill Mckibben que avui comença un tour per tot els estats units anomenat 'do the math', va fins i tot ser empresonat amb moltes altres persones per aturar-se i protestar pacíficament davant de la Casa Blanca.  Però Obama va entendre la pressió de l'opinió publica i va fer un gest molt important no acceptant el projecte de la canonada XL, aquest fet per mi va esdevenir molt important i preferia que guanyes Obama. Ara celebro que tingui 4 anys més, perquè moltes coses canviaran a partir d'aquest desembre. Per sort el mon no s'acaba com diuen les profecies, tant sols comença a preparar-se per canvis importants que deixaran un llegat per un futur més ple d'esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...