"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

dimecres, 16 de novembre del 2011

MASSIS DE LES CADIRETES.


El Massís de les Cadiretes és una de les vistes que m’acompanya en el meu dia a dia. Forma part de la Serralada Litoral i esta enclavat a la zona litoral de la Selva, el Baix Empordà i el Gironès. La costa de cales i roques va donar l’origen al emblema Costa Brava, introduït per Ferran Agulló. Varis municipis formen part del seu paisatge amb les diferents vessants a la costa Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar. A l’interior tenim Sta. Cristina d’Aro, Solius, Llagostera, Caldes de Malavella, Vidreres i Lloret.

Al massís també l’anomenen l’Ardenya o de Sant Grau, esta format per petits turons de sòl granític on hi creixen boscos de suros, pins, alzines i roures principalment. Encara que a les fondalades i zones humides hi trobem arbres com són els pollancres, els plàtans, els freixes, arbustos i plantes d’obac. El regim mediterrani crea torrents i punt d’aigua que brollen tot l’any creant
un microclima atlàntic que permet desenvolupar moltes més especies que li donen unes característiques úniques de gran interès ecològic i que permet que moltes especies interactuïn.

A nivell de fauna ens trobem amb tota mena d’ocells, mamifers i peixos. Com són el bernad pescaire, l’àliga, l’esparver, el xoriguer, la mallerenga cuallarga, el tudó, el gaig, el pit-roig, entre els mamifers la geneta, el teixó, la guineu i el senglar; els rèptils com la sargantana cuallarga, el llangardaix comú,i la serp verda. L’Ardenya és un massís on s’hi troven restes arqueologiques com dolmens i altres construccions d’interes com els pous de glaç. De les 8552 ha que formen la serra, 7740 ha són part del PEIN Massís de Cadiretes des de el 2004. Aquest Pla d’Espais d’Interes Natural (PEIN)té com objectiu protegir el massís i la seva biodiversitat. Per visitar-ho podeu seguir la xarxa de senders de diferents tipus de recorregut i trobareu un centre BTT, i moltes rutes ben senyalitzades. El punt més al és el Puig de Cadiretes amb 512 m. d’alçada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...