"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

divendres, 25 de novembre del 2011

EL LLORER (LAURUS NOBILIS).


El llorer o llor és una planta que ja es coneixia en cultures antigues i era un símbol de victòria que lluïen els emperadors, els guanyadors i poetes en corones i rams, que els feien mereixedors de respecte.

Se li coneixen moltes virtuts per tractar problemes respiratoris, reumàtics, digestius, per tractaments capil·lars, en perfumeria. Es pot utilitzar com a oli essencial, infusions o fins i tot tintures.També s’utilitza com espècia en molts plats a la cuina mediterrània,

En botànica és considerat un arbre de fulla perenne que pot arribar als 10 m d’alçada però es pot cultivar com un arbust si el podem regularment. Les flors són blanques i els fruits foscos. Les fulles verdes són dures, coriacies i de color verd brillant.

El seu habitat s’estén a totes les zones al voltant del mediterrani i els seus usos són molt amplis. Les seves branques dins dels sacs de cereals o altres grans evita que surtin corcs.

Al jardí és una planta que dona fons tot l’any , per la seva fulla perenne verda i la podem utilitzar en grups, peu aïllat o tanques formals retallades e informals naturalitzades. Al hort sempre convé un llorer a prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...